• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Lüfer dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2010, 00:00
1 lüfer
1 dolmalık kırmızı biber
6 mantar
3 karides
6 yaprak ıspanak
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı kaşar peyniri
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ

Pazar günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan balıkta farklı bir stil denemek istiyorsanız bu hafta lüfer dolmasını tercih edebilirsiniz. Lüfer dolması için öncelikle lüferin iç kısmını iyice temizleyip kılçıklarını ayıralım. Balığı ikiye bölmeden, sırtı birleşik kalacak şekilde bir fileto haline getirelim. Diğer yandan ayıkladığımız mantarları dilimleyelim ve kararmamaları için limonlu suda bekletelim. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyelim. Kaşar peynirini de rendeleyelim. Dolmalık biberi temizleyip doğrayalım. Teflon bir tavada sıvı yağın yarısını ısıtıp kırmızı biber, mantar, karides, ıspanak ve sarımsağı soteleyelim. Tavayı ocaktan almadan önce içine az miktarda çırpılmış krema, tuz ve kaşar peyniri ilave edelim. Hazırladığımız bu harcı lüfer filetolarının içine doldurup kapatalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış ızgarada 15 dakika pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Havuçlu kurabiye

2 adet yumurta
125 g Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri için:
1 çorba kasesi marmelat

Havuçlu kurabiye için karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Daha sonra hazırladığınız hamuru nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz marmelat çeşidine batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA