• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bakımdan sonra iki gün cildinizi koruyun FİLİZ İÇKE ÖNAL

Bakımdan sonra iki gün cildinizi koruyun

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.07.2011, 00:00
Yaz kış her cilt tipine ayda bir kez önerilen temel cilt bakımı ile yüzümüz tazelenip nefes alıyor. Bakım sonrası iki gün boyunca cildi dış etkenlerden korumak ise bu olumlu etkiyi uzun ömürlü kılıyor. Bu amaçla yüz temizliğinde kağıt havlu kullanmak, temiz yastık kılıfında uyumak ve saçları toplayarak yüzle temasını engellemek gerekiyor

Pretty'iz Beauty&Day Spa Genel Koordinatörü Estetisyen Müge Demir, temel cilt bakımının yaz aylarında da ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Temel cilt bakımının yaz kış uygulanması gerekir. Ortalama bir buçuk saat süren cilt bakımına her cilt tipi ihtiyaç duyar. Özellikle cilt sorunlu ise; akne sivilce varsa ya da anti-aging (yaşlanma karşıtı bakım) etki isteniyorsa, bu kişiler temel bakımın yanı sıra özel kür programlarından da fayda görecektir" diyor.
-Ciltte hiçbir sorun olmasa bile cilt bakımı yaptırılmalı mı?
Normalde hiçbir problemi olmayan cilt yoktur. Ya susuzdur, ya nemsizdir, ya kurudur, ölü deri tabakası nedeni ile kalınlaşmıştır... Bu nedenle muhakkak ayda bir ya da en azından mevsim geçişlerinde kişiler cilt bakımı yaptırmalı.
-Cilt bakımı yapılmadığında ölü hücrelerin tabaka halinde cilt üzerinde kalması ne gibi sakıncalar doğurur?
Eğer temiz bir cildiniz yoksa, kullandığınız cilt bakım ürünlerinden bile tam fayda göremezsiniz. Bu ürünlerin ancak yüzde 20'si cilde nüfus edebilir. Bakım yapılmadığında zaman içinde cilt kalınlaşıyor, gözenek sıkışması ortadan kalkıyor ve gözenekler genişliyor. Eğer yağlı bir cilt yapınız da varsa, sivilce ve siyah nokta oluşumu kaçınılmaz oluyor.
-Temel cilt bakımı hangi aşamaları içeriyor?
Önce cilt yapısı incelenir ve buna uygun şekilde cilt temizliği yapılır. Örneğin yağlı cilt jelle, kuru ciltler sütle, olgun ciltler daha özel ürünlerle temizlenir. Ardından peeling uygulanır. Peeling işleminde de cilt tipine göre kullanılan ürün değişir. Daha sonra cilt buharda 15-20 dakika bekletilir. İhtiyaç varsa, sıkma işlemi bitmeden önce bir kez daha buhar uygulaması tekrarlanır ve gözenekler temizlenir. Temizleme işlemi bittikten sonra cilt dezenfekte edilir. Arkasından tonikleme işlemi yapılır ve cildin ihtiyacına göre maske ve serim uygulanır. En sonunda da nemlendirici sürülüp işlem bitirilir.
-Cilt bakımından sonra dikkat edilmesi gereken noktalar var mı?
Cilt bakımı sonrasında iki gün boyunca cilt çok iyi şekilde korunmalı. Her sıktığımız gözenek sonuçta bir yaradır ve o yaralar kapanmadığı sürece cilt, dışarıdan gelebilecek her türlü mikroorganizmaya açıktır. Bakım sırasında cihazla bu yaralar bir miktar kapatılıyor ama kapanmayanlar da oluyor aralarında. Özellikle öpüşmeyi, tokalaşmayı çok önermiyoruz. Kişinin kullandığı nevresim takımının temiz olması, saçlarını toplaması ve saçın ciltle temasını önlemesi gerekiyor. Ayrıca ilk iki gün içinde yüz temizliğinden sonra sadece kağıt havlu kullanılması. Bunlara dikkat edilirse bir problem olmayacaktır.
-Düğün, kutlama, davet gibi özel geceler için cilt bakımı aynı gün yaptırılabilir mi?
Aynı gün cilt bakımı yaptırılması önerilmiyor. Çünkü tertemiz bir cildin temizleme işleminin hemen ardından makyajla kapatılması hiç doğru değli. Kişinin sorunlu bir cildi yoksa 3-4 gün önceden, sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunları varsa da 10-12 gün öncesinden cilt bakımı yaptırmasında fayda var.
-Bronzlaşırken cildi yıpratmamak için ne yapılabilir?
Cilt tipi ve yaş ne olursa olsun, güneşe çıkarken koruma faktörlü kremlerin mutlaka kullanılması gerekiyor. Vücudumuz bir dereceye kadar bronzlaşmaya karşı toleranslı. Ama yüzümüz çok daha hassas. Güneşe koruyucusuz çıkmak lekelenme yaratabilir. BU nedenle mutlaka uygun koruyucu kullanılmalı.
-Yaz tatili için cilt bakımı yaptıracaksak, cilt bakımından ne kadar süre sonra güneşe çıkabiliriz?
En azından iki gün geçse çok iyi olur. Daha sonra cilt tipine uygun koruyucu sürerek güneşe çıkılabilir.

Saf oksijenle gelen güzellik: Oksijen terapi
Yüzün her bir noktasına, küçük dokunuşlarla ancak yüksek basınçla püskürtülen saf oksijen,
cildin alt katmanlarına ulaşarak biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Toksin birikimine bağlı akne, sivilce ve siyah nokta oluşumunu ortadan kaldıran yöntem, lekelerin giderilmesinde ve antiaging (yaşlanma karşıtı) bakımlarda da tercih ediliyor. Cildin ihtiyacına göre seçilen ürünler, saf oksijen yardımı ile cildin en derinine ulaştırılıyor. Estetisyen Müge Demir, oksijen terapinin 6-8 seans uygulandığını belirtiyor.

Yararları:

* Dokuların canlanmasına yardımcı oluyor.
* Cildin destek dokusunu oluşturan kollojen ve elastin seviyesini artırıyor.
* A, C ve E vitaminleri antioksidan etki sağlıyor.
* Cildin nem ihtiyacını karşılıyor.
* Göz altı torbalarının giderilmesine yardımcı oluyor.
* Güneş ve sivilce lekelerinin giderilmesine yardımcı oluyor.
* Kırışıklarda gözle görülür bir azalma sağlıyor.
* Cilde canlı, berrak ve pürüzsüz bir görünüm veriyor.
* Sarkma ve deformasyonları azaltarak gergin bir görünüm sağlıyor.
* Vücut bakımlarında özellikle özellikle oksijenin yağ yakıcı özelliğinden dolayı sülelit bakımlarında da son derece iyi sonuçlar veriyor.
* Cilt bakımlarında olduğu gibi vücut bakımlarında da deforme olmuş ve sarkmış dokunun sıkılaştırılmasında da güvenle kullanılır.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA