• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ofisteki çekmece zararlılarına dikkat! FİLİZ İÇKE ÖNAL

Ofisteki "çekmece zararlıları"na dikkat!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2014, 00:00
Uzmanlar, ara öğünlerde ofis çalışanlarının sıklıkla tercih ettiği, bisküvi, çikolata, gofret yerine kan şekerini yavaş yükselten, protein ağırlıklı "çekmece sağlıklıları"nın tüketilmesini önerdi. Örneğin bir dilim dil peyniri ve 2 ceviz, ideal bir ara öğün olarak hem besin ihtiyacını karşılıyor hem de kilo kontrolüne yardımcı oluyor

Yoğun bir çalışma temposuna sahip olan ve uzun saatler masa başında çalışan kişiler çoğu zaman ara öğünlerini atlayabiliyor ya da yanlış seçimler yapabiliyorlar. Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy ara öğünlerde, ofis çalışanlarının sıklıkla tercih ettiği, bisküvi, çikolata, gofret gibi "çekmece zararlıları" yerine, kan şekerini yavaş yükselten, protein ağırlıklı "çekmece sağlıklıları"nın tüketilmesini önerdi. Bir dilim dil peyniri ve 2 adet cevizin ideal bir ara öğün oluşturabileceğini vurgulayarak, doğal gıdalara yönelmenin, hem ihtiyaç olan protein ve kalsiyumun bir bölümünü karşıladığını, hem de kilo kontrolünde başarılı olmaya yardımcı olduğunu ifade etti.
Beslenme Danışmanı Pınar Aksoy, ofis çalışanlarına şu önerileri verdi: "Eğer ofiste kahvaltı zorunluluğu oluşuyorsa, taze sıkılmış bir bardak portakal suyu ve yarım kepekli simit ile bir dilim dil peyniri (ya da kaşar peyniri) güne sağlıklı başlanmasını sağlar. Bu esnada işlerden ve bilgisayardan uzak durup yediklerimize konsantre olmak bizi daha uzun süre tok tutar. Ağır öğle yemeğini izleyen 1-2 saat içinde kan şekeri tekrar düşer, uyku hali ve rehavet baş gösterebilir. Bu durumda 1 bardak şekersiz süt ve yanında 1 porsiyon meyve, tekrar canlanmamızı ve zinde hissetmemizi sağlar, böylece iş verimliliği de yükselir."

LEZZETLİ İKİLİ
Masa başında çalışanlarda atıştırma isteği beliren en yoğun saatlerin akşamüstleri olduğunu söyleyen Aksoy, bu zamanlarda bir dilim dil peynirinin ve 2 adet cevizin hayat kurtarıcı olacağını vurguladı ve şunları ekledi: "Sabahtan kalan yarım simit ya da 1-2 küçük dilim çavdar ekmeği bu ara öğüne eklenirse kilo kontrolüne yardımcı olarak, akşam yemeğine kadar bizi tok tutar. Ayrıca akşam geç saatte çok fazla yemek yememizi de engeller. Dil peyniri, liflere ayrılarak, ofis ortamında tüketilmesi kolay, kalorisi çok yüksek olmayan, protein, kalsiyum ve yararlı yağlar açısından kuvvetli, harika bir ara öğün yardımcısıdır."

Farklı bir deneyim: Çeçil peyniri, ceviz, kuru üzüm
Pınar Aksoy, tatlı ihtiyacını gidermek için, tuzlu ve tatlıyı bir arada barındıran, farklı bir lezzet deneyimi vadeden şu tarifi verdi: "Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase çeçil peynirine, 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz ekleyebilirsiniz. Mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir, iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur." Yoğun çalışma ortamlarında bile öğünleri, özellikle ara öğünleri planlamanın, açlık ve tatlı krizine girmeyi engelleyeceğini belirten Aksoy; "Evde küçük bir emekle hazırlayıp, ofise getireceğimiz doğal besinler günümüzün daha iyi geçmesine neden olacaktır." dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA