• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bekleyin, toplum liderleri geliyor HÜROL DAĞDELEN

Bekleyin, toplum liderleri geliyor

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2013, 00:00
Ege Rotary Kulübü'nün bir süredir devam eden, önemli bulduğum bir etkinliği var, adı "Toplum liderleri geliyor." Elif Özkaya'nın başkanlığında ve Ege Üniversitesi ile işbirliğinde, geleceğin öğretmen adayı gençleri, mesleğinde uzman kişilerle buluşturan etkinlik, geleceğe ışık yakmak açısından önemli...
Dahası, bir sivil toplum kuruluşunun, sorumluluk alarak, ülkemizin geleceği açısından böylesine önemli bir toplumsal gerekliliği genele yayma çabasını da takdir etmek gerek...
***
Bu etkinliğin önceki günkü konuğu da bendim. Başkan Özkaya'nın davetiyle katıldığım seminerde, kendisinin de konu başlığı olarak seçtiği, yazılarımda sık sık sözünü ettiğim "Toplum mühendisliği" ve "Toplumsal bilinç" konusunu gençlerle paylaştım.
Bir grup öğretmen adayı, belki de ilk kez duydukları toplum mühendisliğinin, gelecek açısından önemini ve kendilerinin de isterlerle bu görevi üstlenebileceklerini anlattım onlara... Mesleklerinin, ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak "toplumsal bilinç" faktörünü aktardım.
Dikkatle, zaman zaman soru sorarak izlediler beni... Salonda çıt çıkmadı, bu da beni mutlu etti.
Bir saati aşkın sıcak bir sohbet yaptım onlarla... İzmir'in ülkemiz için önemini, toplumsal değerini hatırlattım her birine...
***
Gençler, bu ülkenin geleceğidir. Büyük Atatürk'ün Bursa'da kendisini karşılaşan çocuklara söylediği şu sözler, gençliğin temelini oluşturan adımlara çok iyi bir örnektir:
"Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu drüşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz, kızlar, çocuklar."
O halde çalışmaya, üretmeye devam.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilim, iyi zamanlarda servet, kötü zamanlarda bir sığınak ve iyi bir yol göstericidir.
Aristo

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA