• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.10.2014, 00:00
19 EKİM 1954
DÜNYA
İngiliz kabinesinde yer değişiklikleri

Başvekil Churchill tekrar siyasi hatta kalıyor. İngiliz kabinesinde 6 vekil ve 18 müsteşar yer değiştirAdnan Menderes Irak Başvekiline Türkiye'nin Arap devletleri hakkında beslediği halisane hislerden bahsetti.

ŞEHİR
Yeni ekmek kombinaları

Şehrimizde kurulacak ekmek kombinaları hakkında alakadarlarla temaslar yapmak üzere İzmir'e gelen Toprak mahsulleri ofisi umum müdürlüğüne bağlı heyet Alsancak'ta yapılacak kombina binası arsasını kontrol ettikten sonra bu sabah İzmir'den ayrıldı.

SPOR
Futbolun talihsiz devri

Saraybosna mağlubiyetinin akisleri en şiddetli şekilde devam ediyor. Maçtan sonra Yugoslav gazetesi şunları yazdı: " Yazık doğrusuEğer Basri de olmasa idi, içlerinde futbol oynayan yok diyecektik.Gollerde kaleci Tugay çok hatalı idi.".

İZMİR'DE GİYİM KUŞAM
Le Bruyn İzmir'deki giyim hakkında şu bilgiler verilmektedir; İzmirli kadınlar başlarına brokardan ya da altın yaldızlı bir kumaştan, hatta bazen üzeri altın ve gümüşle işlenmiş kırmızı kadifeden bir başlık takıyorlardı. Frenk ya da Avrupalı kadınlara gelince, bunların her biri kendi fantezilerine ve aşağı yukarı kendi ülkelerinin zevklerine göre giyinirlerdi. Erkeklerin giyimi ise Türklerinki gibiydi. Adalı Rum kadınları, genellikle, dışarıda da evde de aynı şekilde giyinirler. Giysileri genellikle kırmızı brokardan ya da yaldızlı kumaştandır. Bluzların kolları çok geniş olup dantellerle süslenmiştir. Başlarına temiz, sarı, pembe, veya beyaz renkli ve uçları yine dantelli örtüler koyarlar. Bazen bunların bir ucunu, bazen her iki ucunu sarkıtırlar. Etekleri genellikle hoşlandıkları renklerde olurdu ve en çok beyaz renk kullanılırdı. Bu eteklikler pileli yapıldığından epeyce fazla kumaş gerektirirdi. Kırmızı çorapları altın yaldızlarla işlenmiştir ve yine aynı şekilde işli terlikler giyerler.

19 EKİM 1974
19 EKİM 1974 TARİHİNDE BAYRAM NEDENİYLE GAZETE BASILMAMIŞTIR


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA