• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2014, 00:00
29 EKİM 1974
DÜNYA
En büyük bayram hükümetsiz kutlanıyor

Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, Cumhuriyet bayramı dolayısıyla yayınladığı, mesajda, Türkiye'nin bugün karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunu hükümet bunalımı olduğunu söyledi. Korutürk partilerin ve parlamentonun dikkatini çekti.

ŞEHİR
Eşrefpaşa'da serzeniş var

Üvey evlat muamelesi gördüklerini ve günlerden beri filtreli sigara, çay ve içki almadıklarını öne süren Eşrefpaşalı yüzlerce Tekel bayii, haksızlığa uğradıklarını belirtip Gümrük ve Tekel Bakanlığına baş vurmaya karar verdiler.

SPOR
Şu yumruklara bakın

Asrın boks maçında Foreman ile Muhammed Ali yarın sabah 05:45'de televizyondan naklen yayınlanacak. Bu karşılaşma sonunda her iki boksör de 70'şer milyon lira para alacaklarAltay, Beşiktaş maçı için İstanbul'da pusuya yattı.

1893'te İzmir (9)

1893 yılında İzmir limanı , 630 metre uzunluğunda, yaklaşık 300 metre eninde, yani yaklaşık 19 hektarlık bir yüzölçümü olan, tamamıyla korunaklı bir havuz şeklindeydi. Liman, vali konağının karşısındaki kışladan, Aydın demiryolu istasyonunun yakınlarındaki burna dek kentin kıyı şeridinin kaplıyordu. Rıhtımların toplam uzunlukları 3.325 metre, ortalama genişlikleri 18 metreydi. Korunağı oluşturan mendirek, rıhtımlara, üzerlerinde çeşitli kamu hizmet birimlerinin bulunduğu iki toprak sekiyle bağlanır. Kuzeydoğudakinde, sıhhiye, deniz fenerleri idaresi, liman idaresi, pasaport ve telgrafhane bulunur. Güneydoğudaki, gümrük ve Düyunu Umumiye tarafından kullanılmaktadır. Bu iki toprak seki, korunağın dalgakıranına dek uzanmazlar; dalgakıranla birinci seki arasında, limanın ana girişini oluşturan 65 metrelik bir açıklık bırakılmıştır, dalgakıranla güneybatıdaki seki arasında da, küçük buharlı gemilerin girebilmesi için 35 metrelik bir boşluk bırakılmıştır.

29 EKİM 1954
DÜNYA
Büyük bayramımız kutlu olsun

Bugün, Cumhuriyetin otuz birinci yıl dönümüdür. Bu mutlu gün yurdumuzun her tarafında olduğu gibi şehrimizde de merasimle kutlanacaktır. Kutlama program gereği vali vekilinin hükümet konağında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacaktır.

ŞEHİR
Fakir vatandaşlar için yaptırılacak evler

Belediyenin Tepecik semtinde evsiz ve fakir vatandaşlara ucuz ve uzun vadeli ev yaptırma planı tahakkuk safhasına girmiş bulunmaktadır. İlk partiyi teşkil eden 37 eve ait planlar, vekillerce tasdik olundu.

SPOR
Cumhuriyet Kupası Karşılaşmaları

Cumhuriyet Kupası karşılaşmalarında İzmir karması, Ankara karmasına 2-0 mağlup oldu. İstanbul ve Seyhan karmaları arasındaki karşılaşma 1-1 berabere bittiİstanbul lig maçlarında Vefa ve Emniyet yenişemedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA