• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2014, 00:00
17 KASIM 1974
DÜNYA
Şükür, bunalım nihayet bitiyor

Prof.Dr. Sadi Irmak, kabinesini tespit etti. Irmak, bugün saat 09'da Çankaya köşküne giderek bakanlar kurulu listesini Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün onayına sunacak. Başbakanlıktan dün bakanlıklara bu konuda bir genelge yayınlandı.

ŞEHİR
Bol su sadece 10 kilometre uzağımızda

İzmir'e bugüne kadar döşenen boruların uzunluğu 12 kilometreyi buldu. DSİ yetkilileri, İzmirlilerin suya kavuşması için canla başla çalışıldığını söylediler. Her gün 300 metre döşenen hatta ESHOT Genel Müdürü Cahit Günay incelemelerde bulundu.

SPOR
İrlandalılar bu gece İzmir'de

Milli takımımızın antrenörü Coşkun Özarı, İrlanda karşılaşmasına farklı bir tertip ile çıkacağını söyledi. Milli takımımız bu akşam Altay (B) takımı ile maçın oynanacağı Atatürk stadında hazırlık maçı oynayacak.

İzmir sokaklarında bomba sesleri-3

Fakat bu kadar kişinin bir anda iç kesimlere tahliyesini gerçekleştirmek pek mümkün olmadığından, demiryollarının müdürü ve memurları zor durumda kalmışlardı ve işlemler oldukça ağır bir şekilde yapılabiliyordu. Halk günlerce istasyonlarda beklemiş ve şehirde yaygın bir telaş baş göstermişti.
Şehirde durum böyle iken; valinin önerisi üzerine İzmir Amerika Konsolosu, valilik hukuk işleri müdürüyle beraber donanmaya gitmek üzere yola çıkmışlar ancak donanma amiralinin arzusu üzerine daha evvel İzmir'deki jandarma sayısını azaltmak üzere İzmir'e gelmiş olan yabancı bir generalin motorlu teknesiyle deniz yolunu kullanarak, Urla İskelesi'ne gitmişler, Uzun Ada'nın arkasında demir atmış olan yabancı işgal filosunun amiralini de alarak, karayoluyla Kokaryalı (Güzelyalı) karakoluna gelmişler, orada Vali Rahmi Bey'le filo komutanının görüşmesi için uygun şartları sağlamışlardı.

17 KASIM 1954
DÜNYA
C.M.P'liler Adalete karşı nümayiş yaptı

Başvekil Adnan Menderes, bu gibi şayanı teessüf hareketlerin önlenmesi için alakalılara dün lüzumlu talimat verdi. İstanbul'daki dünkü nümayiş Millet gazetesi mensuplarının duruşmasında Bölükbaşı ve arkadaşlarınca hazırlanmıştır.

ŞEHİR
Alsancaktaki Liman inşaatının hazırlığı

Alsancakta meydana getirilecek büyük tahmil ve tahliye limanının inşaat hazırlıkları son safhasına girmiştir. İnşaatı üzerine alan Fransız firmasının baş mühendisi M. Sapine dün şantiye sahasında taktiklerde bulundu.

SPOR
Greko-Romen müsabakalarına hazırlık

Greko-Romen milli takımımızın durumu içler acısı. Salon yok, malzeme yok, idareci yokSporcu gençliğe yazık oluyorşiktaş bugün Beyoğluspor ile yapacakları maça büyük ehemmiyet veriyor. İstanbulspor-Kasımpaşa maçı Cuma'ya alındı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA