• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2014, 00:00
14 ARALIK 1974
DÜNYA
Demirel, Bilgiç ve takımını bekliyor

Halk partisi dışındaki partilerin ortaklığında sürekli bir hükümet kurmak amacıyla güç birliği yapan, AP, MSP, CGP ve MHP genel başkanları dün bir araya geldiler ve beraber hareket etme konusunda son kararlarını verdiler.

ŞEHİR
Cesi kaçtı

Bugüne kadar 30 yer soyan hırsız yine polislerin elinden kaçmayı başardı. İzmir polisini aylarca peşinden koşturduktan sonra yakalanan "Cesi" takma adıyla tanınan M.E. polislerin arasından kelepçeli olarak tekrar kaçtı.

SPOR
Altınordu ve Aydın düelloya hazır
Türkiye 2.liginden haftanın maçı Aydın'da oynanacak. Liderin korkunç takipçileri Aydınspor ve Altınordu hazırlıklarını tamamladılar ve maç saatini beklemeye başladılarZeki Kaya, "Uşakspor'un kaybetmeye tahammülü yok " dedi

1726 Yılında İzmir-10
Smyrna'daki Hollanda Konsolosunu doğu antikitelerinden anlayan biri olarak ziyaret ettiğimde, bana bu şehrin ilgiye değer şeyleri arasında sayılan olağanüstü büyük, beyaz mermerden, sanatkare yapılmış bir kadın başı gösterdi. Eski kalenin yıkılan duvarları altında bulunmuş bu başı bir Türk'ten satın almıştı. Ne yazık ki bu figürün burnu kırılmış, bunun dışında da oldukça zarar görmüştü. Yine de bütün bu hasarları dikkate almazsak, ustasının mükemmel sanatını gösterebiliyordu. Bu üç ayak büyüklüğündeki baş eski geleneklere göre gerçek büyüklüğü gösteriyormuş ve bir zamanlar bu yerlerde yaşamış "Smyrna" ismindeki Amazon kadına aitmiş. Smyrna'yı çok eski zamanlarda görmüş veya hiç görmemiş yazar ve gezginler, bu eserden sanki o tarihte yıkılmış kale kapısı üzerinde görüyormuş gibi söz etmektedirler.

14 ARALIK 1954
DÜNYA
NATO askeri teşkilatında yenilikler yapacak..

Paris'te toplanan NATO Kurmay başkanları konseye sunulacak raporlarını hazırlıyorlar. Çalışmalarına devam eden askeri komite, yarın da NATO daimi temsilcileri ile toplantı yapma kararını aldı.

ŞEHİR
Yeni P.T.T. binası

Bir yanı birinci kordon, diğer yanı ikinci kordon ve cephesi de Atatürk meydanına bakacak ve yedi kat üzerine inşa edilecek posta, telefon ve telgraf binasına ait proje müsabakasını tetkik edecek heyet Ankara'ya avdet etmiştir.

SPOR
Ecnebi hakem deplasmanı

Fenerbahçe - Beşiktaş maçını idare eden Avusturyalı hakemden sonra, Galatasaray - Fenerbahçe maçı için bu hafta İtalya'dan hakem geliyor. Galatasaray - Beşiktaş maçını Yugoslavya'dan bir hakem idare edecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA