• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2014, 00:00
18 ARALIK 1974
DÜNYA
Makarios'u Türk mülteciler taşa tuttu

Papaz İngiliz üssüne giremedi. İngiliz üs bölgesindeki Türk'ler, dün kendilerini ziyaret etmek isteyen Başpiskopos Makarios'a karşı protesto gösterilerinde bulundular, otomobilini taşlayarak camlarını kırdılar.

ŞEHİR
İzmir'de termik santral da bozuldu

Türkiye'de elektrik üretimini yüzde 24 oranında azaltan Gökçekaya ve Keban barajlarındaki arızalardan sonra, dün de İzmir Elektrik Fabrikasının 20 Megawatlık 6 numaralı kazanında arıza meydan gelince İzmir karanlığa büründü.

SPOR
Altay'ı yenmek zorundayız

Zonguldakspor'u son 15 dakikada attıkları üç golle 3-0 yenen Galatasaraylılar, dünden itibaren İzmir'de Altay ile yapacakları zor deplasman maçının hazırlıklarına giriştilerAltay'da gece sokağa çıkana 5000 lira ceza

1726 Yılında İzmir-14

Bunun dışında burada geçimlerini aşçılık yaparak kazanan birçok Fransız herkesi müşteri olarak kabul etmektedir. Şehrin günbatısına doğru bir saat uzağında, Smyrna ve diğer kentler için büyük değeri olan tuzlalar yer almaktadır. Aynı yerde şifalı su kaynakları vardır. "Bu kaynaklardan bana şehrin kuzeyinde, şehre bir silah atımı uzaklıkta, Fransızlara ait olanı göstermiştir." ( Bu belirttiği yer muhtemelen Halkapınar dır.) Bu kaynaktan beş hafta boyunca her sabah erken saatlerde yararlandım. Kutsal ayin sonrası tek başımaydım, tek başımaydım derken yapayalnız olduğumu söylemek istiyorum. Bu durum Levant'ta genellikle mümkün değildir, çünkü başınıza her türlü tehlike gelebilir. Buradaysa, bir Hristiyan veya Frenk hiçbir eşlik edeni olmadan istediği yere güvenli bir şekilde gidebilir.

18 ARALIK 1954
DÜNYA
Başbakan A.Menderes'in dün verdiği izahat

Bütçe komisyonunda konuşan Başvekil Adnan Menderes dört yıl içinde şehirlerdeki içme suyu şebekelerinin ve yolların tamamen bitmiş olacağını söyledi. Muhalif partiler yapılan büyük hamleleri, sevinçle karşıladıklarını söylediler.

ŞEHİR
Vali, Kışlanın devri ile yakından alakadar

Belediye Reisi Dr.Selahattin Akçiçek, dün vilayet makamında Vali Kemal Hadımlı'yı ziyaret ederek şehre ait muhtelif işler üzerine görüşmüştür. Bu meyanda Sarıkışla bina ve arsalarının belediye tarafından istimlaki görüşüldü.

SPOR
İzmir lig karşılaşmaları

Tarafsız çevreler Altay-İzmirspor arasından oynanacak karşılaşmöada her iki tarafa şans veriyorlar. Altınordu, Kültürspor ile yapacağı karşılaşmada geçen haftaki oyununun tekrarlayabilmesi beklenmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI