• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2014, 00:00
19 ARALIK 1974
DÜNYA
Milliyetçi cephe iktidar olmağa hazır

Haftalardan beri sözü edilen sola karşı hükümet, Demokrat Parti'nin direnişine rağmen nihayet gerçekleşiyor. AP-MSP-CGP-MHP Genel Başkanları dün yaptıkları toplantıdan sonra amaçlarını belgeleyen ortak bildiri yayınladı.

ŞEHİR
Eşini delik deşik etti

Hatay'da A.B.adında bir adam, evlerindeki televizyonu kendinden izinsiz olarak satan genç karısını bıçakla delik deşik etti. Muğla'nın Ula ilçesinde Asker kaçağı ile onu takip etmekte olan jandarma birbirini öldürdü.

SPOR
Sokaktan toplanan takım

İzmir genç karmasına, hiç bir kulüp futbolcu vermeğe yanaşmaması üzerine sokaktan toplanan takım şampiyon olduGöztepe teknik direktörü Suvari: Özer'in İstanbul seyircisi önünde büyük futbol oynayacağına eminim" dedi.

1726 Yılında İzmir-15

Smyrna halkı ticaret nedeniyle uygarlaşmışlar ve Asyalıdan çok Avrupalılaşmışlardır. Güneşin sıcaklığı bu kentte dayanılmaz, ancak ara sıra deniz ve kara rüzgarlarıyla serinliyor. Smyrna'daki bu rüzgarları hidrografi severlere ve deniz deneyimi olanlara hatırlatmalıyım. Burada liman ve dış limandaki hiçbir rüzgar deniz veya rüzgar pusulaları ile ayırt edilemez; çünkü rüzgarı içerilerinde bulunduran çevredeki yüksek dağlar rüzgarların karışmasına neden olmaktadır. Burada buna Rimbatto de Venti (imbat rüzgarı) deniliyor. Bu nedenle tüm kaptan ve reisler limanda yelken açmaya hazır bir şekilde uzaklaşmakta ve açıklarda uygun rüzgarı beklemektedirler. Avrupa ve Asya mallarının devamlı giriş çıkışı nedeniyle buradaki gümrük Sultan'a iyi bir gelir sağlamaktadır.

19 ARALIK 1954
DÜNYA
NATO üyesi milletler Atom kullanacaklar

Paris'te NATO Konseyi toplantısı sona erdi, neşredilen tebliğde hür dünya üzerine çöken tehdidin devam ettiği, konsey kararlarının buna müteveccih olduğu belirtildi. Avrupa'da bir harp patladığı takdirde atom kullanılabilecek.

ŞEHİR
İzmir körfezinde balık nesli tükeniyor mu?

Balıkçılar derneğinin senelik umumi toplantısı dün saat 12 de esnaf dernekleri binasında yapılmıştır. Dün yapılan balıkçılar derneği kongresinde dinamitle balık avlanmasının önüne geçilmesi için gerekenlerin yapılması istedi.

SPOR
1954 yılı lig maçları

1954 senesi lig maçlarının en mühim maçları, İzmir'de: Altay - İzmirspor, İstanbul'da: Galatasaray - Fenerbahçe arasında olacaktırİstanbul profesyonel lig karşılaşmalarında, Beşiktaş, Emniyet'i 3-0 mağlup etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA