• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.01.2015, 00:00
28 OCAK 1975
DÜNYA
Üslerde tutsak Türk kalmadı

Kıbrıs'ta Agratur İngiliz üssündeki soydaşlarımızın yurda taşınma işlemleri dün tamamlandı. Türk Hava Yollarının Diyarbakır uçağı dün sabah son seferini yaparak İngiliz üssünde kalan 96 soydaşımızı daha Adana'ya getirdi.

ŞEHİR
İzmir'de peynire narh uygulanacak

Peynir fiyatlarındaki anormal artışları önlemek için narh usulünün uygulanacağı açıklandı. Ticaret Odası ile belediyenin bu konuda çalışmalar yaptığını bildiren yetkililer pahalılığın ancak bu yolla önlenebileceğini söylediler.

SPOR
Haftanın spor olayları

Adnan Suvari: "Göztepe özlenen günlere yaklaşıyor" dedi. Sarı - Kırmızılılar yarın Kütahya Ilıca'da kampa girecek.... A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Çoşkun Özarı "Genç Milli Takımı beğenmediğini" belirtti.

Fransız Konsolosluk Belgelerinde İzmir-08

Kütahya paşası taarruza geçmeden önce Bergama halkından, Veli ağa'yı desteklememelerini istemişti. Halk ise Veli ağa'nın askeri ile beraber hareket etmeyip ne olacaktı? Bunun için de paşa Bergama şehrini yağma ettirmişti. Bazı köyler de ateşe veriliyordu." Ağalar tepişmiş, halk canından malından olmuştu. Kazançlı kimdi? Konsolos bu soruları da şu şekilde cevaplandırıyordu: "Veli ağa'nın bütün malları, Manisa Voyvodası Karaosmanoğlu'na bırakıldı. Ekselans, eski servetine, mallarına bu yenileri de eklenince Karaosmanoğlu, hiç şüphesiz Osmanlı İmparatorluğu'nun en zengin ve en kudretli kişisi haline geldi." Veli ağa'nın ortağı Bayındır Voyvodası Ayvas Ağa'yı temizleyebilmek için değişik ve daha etraflı tedbirler alınması lüzumu duymuşlardı. Kaptan Paşa, altı kalyon (birinci sınıf harp gemisi), altı firkateyn ve bir çok kadırga ve daha küçük savaş gemileri ile İzmir'e geliyordu.

28 OCAK 1955
DÜNYA
Uzak - Şark'ta askeri yığınak artıyor

Amerika'nın azimli kararı Kızıl Çin'de endişenin yayılmasına sebep oldu. Amerikan deniz ve hava filoları tam harekat halinde bulunuyor... Başvekil Adnan Menderes önümüzdeki Pazar günü İtalya'yı ziyaret edecektir.

ŞEHİR
Cumaovası -Şaşal yolunun ıslahı

Yolların ıslahı işine önem veriliyor. 1955 yılı imar planının hakkıyla tatbik edilmesi için bütün ihtiyaçların şimdiden tayin ve tespitine vilayetçe karar verilmiş ve önce umumi meclis azalarının ele alması uygun görülmüştür.

SPOR
Haftanın spor olayları

Genç karma - Altınordu ile rövanş maçını, dün Alsancak stadında Ali Barçın yönetiminde oynadı. Karşılaşmayı Genç karma 8-3 kazandı. Suriye ordu futbol takımı ile karşılaşacak ordu futbol takımımız Şam'a gitti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA