• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2015, 00:00
26 ŞUBAT 1975
DÜNYA
Yeni başbakan ay başında açıklanacak
Başbakan Sadi Irmak yeni hükümetin mart ayı başında kurulabileceği umudunda olduğunu söyledi. Başbakan yeni hükümeti kurmakla kendisinin görevlendirildiği yolunda her hangi bir demeç vermediğini belirtti.
ŞEHİR
İnsaf kalmadı
Kontrolsüzlük yüzünden herkes tüketim mallarını dilediği fiyata satmaya başladı. İmalatçı tarafından 17.5 kuruştan piyasaya sürülen mumlar 75-100 kuruştan satılıyor. İmalatçıların bu fahiş fiyat politikasına isyan ettikleri belirtildi.
SPOR
Günün spor olayları
Türkiye Kupası yarı final ilk maçları bugün yapılıyor. Trabzonspor yönetimi, takımlarının finale kalmaları halinde, futbolcuları paraya boğacaklarını belirttiler. Altay teknik direktörü Ömeragiç:"Trabzonspor'u yenemezsek ikinci lige düşelim" dedi.

İzmir'de Spor 9
1865 yılında Sultan Abdülaziz'in kenti ziyareti sırasında padişahın onuruna böyle özel at yarışlarının düzenlendiğine yer vermiştik. At yarışlarının İzmir'de 19. yüzyılın son çeyreğinde de çok büyük bir ilgiyle karşılaşmakta olduğunu görmekteyiz. Gazetelerde yarışlarla ilgili haberlere çok öncelerden yer verilmekte, daha sonra ise, yarışların programları ve sonuçları çok ayrıntılı bir biçimde halka duyurulmaktadır. Bu haberlerin yayımlanış şekli, at yarışlarının İzmirlilerin büyük bir kesimi için çok özel, kaçırılmaması gereken bir şenlik olarak algılandığını kanıtlar niteliktedir. Gazetelerde at yarışlarına ilişkin haberlerle hemen her zaman karşılaşılmaktadır. Bunun yanı sıra, İzmir at yarışlarının yalnız kent gazetelerinde değil, İstanbul gazetelerinde de aynı ilgiyi görmesi son derece ilginçtir.

26 ŞUBAT 1955
DÜNYA
Amerika, İngiltere ve İran'da pakta girecekler
Dün Bağdat'tan Ankara'ya dönerek büyük muhabbet ve saygı tezahürat ile karşılanan Başvekilimiz Meclis Hariciye Encümeninde mühim bazı izahatta bulundu. Türk - Irak paktı hür dünyada memnunlukla karşılandı.
ŞEHİR
Soğukkuyu'da korku yaratan hadise
Karşıyaka'nın Soğukkuyu Zeytinzade 1841 sokak 2 nolu eve bir buçuk ay zarfında tam altı defa hırsız girmiştir. Ancak eve giren meçhul hırsız şimdiye kadar hiçbir şey çalmamıştır. Hırsızın hiçbir şey almadan çıkıp gitmesi herkesi hayret içinde bırakmıştır.
SPOR
Günün futbol haberleri
İzmir takımları hakiki bir imtihan geçirmenin arifesinde. Galatasaray - Yünmensucat maçı bugün 15:45'te oynanıyor. Türkiye ve Fransa Ordu takımları arasında yapılacak karşılaşmanın sonucu büyük bir merakla beklenmektedir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA