• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Kafesini nereye koyalım?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2013, 00:00
Öncelikle kafesi koyacağınız yer aydınlık ama güneş ışığını direk almayacak bir yer olmalıdır. Kafes arasında rüzgar cereyanı olan pencere veya kapılar arasında olmamalıdır.
Çok hafif bir cereyanda bile çok hassas olan kuşlar çabucak hastalanabilirler. Kuş kafesinizi yetişkin bir insan yüzünün görebileceğinden daha yükseğe asmayınız.Bu konumda hem kuşunuzun durumunu sürekli takip edebilirsiniz hem de yüksekte birikebilecek kirli havayı solumak zorunda kalmaz.
Çok alçağa da asarsanız soğuk havaya maruz kalır ve kendini güvende hissetmez. Bu arada kuşunuzun kafesini her zaman ev halkının en fazla vakit geçirdiği bir yere koyarsanız kuşunuz daha sosyal olur ve kolay evcilleşir.

Koşmak istemeyen köpekler

Özellikle 5- 6 yaşını geçmiş ve eskisi kadar çok hareket etmek istemeyen, merdiven çıkarken zorlanan, arabaya atlayamayan ve koşmayan köpekler mutlaka veteriner hekim kontrolüne götürülmelidir. Genelde obezlikle birlikte seyreden bu davranışlar köpeğinizde kalça displazisi ve diğer kemik, eklem, kas vb iskelet sistemi problemlerinin ve ciddi ağrıların habercisi olabilir.

Kedi kediden öğrenir

Kedi yavruları erken dönemde doğru hareketleri öğrenir ve sosyalleşirler. Yavru kediler gözlerinin açılması ile birlikte anneleri ve diğer kardeşleri ile oynayarak hem sosyalleşmeye başlar hem de çevrelerindeki dünyayı tanıyıp etkileşim kurmayı öğrenirler. Anneler yavrularını beslenme, tuvalet konularında yönlendirip kendi alışkanlıklarını onlara da öğretirler. Aynı zamanda tehlikelerin ne olduğunu da yavrularına öğretmek zorundadırlar. Yavrular sadece anneleri ile değil diğer kedilerle de birlikte yaşadıklarında ve kedilerin bulunduğu ortamlarda büyüdüklerinde daha sosyal ve sorunsuz olurlar.

Haftanın isimleri
Köpek: Joy- Shara- Theo- Jagger
Kedi: Fındık- Miki- Kızım- Nane


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA