• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Soğuklarda onları unutmayın?

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2013, 00:00
Çevremizde yaşayan serçe, kumru, karga, saksağan, güvercin gibi bir çok yaban kuşu eğer soğuk havalarda yeterince yiyecek bulamazsa önce açlıktan uçamaz ve sonra da ya av olur ya da bir köşede donar kalır hayatını kaybeder. Kuşlar ve diğer yaban hayvanları için en zor günler bunlar. Özel yemler almanıza gerek yok! Sadece evinizdeki ekmek artıklarını veya böceklenmiş bulgur ve benzerini çöpe değil de onların yiyebileceği yerlere bırakmanız yeterli!

Yaşlı kedilerde görülen hastalık

Kedilerde özellikle yaşlı kedilerde görülebilen bu hastalık böbrek yetmezliği ile karışır. Her iki hastalıkta yaşlı kedilerin bir sorunudur. Hipertroidizm de kedilerde kedi sahibinin dikkatini çekebilecek bazı belirtiler vardır. Hızla kilo kaybetme, iştahta azalma, fazla su içme, kalp ritminde artma gibi belirtiler görülebilir. Bunun yanında en çok dikkat çeken belirtiler ise kedinin normalden fazla hareketli olması ve boyun bölgesinde görülen şişliktir. Kendine bakımı azalır, tüylerini yalamaz.

Hamster'ınız firar ederse

Hamster'lar kolayca evcilleşen canlılardır. Bu minik hayvanlar genelde onlar için özel yapılmış kafeslerde veya akvaryumlarda beslenir. Kuş kafesi kullandığınızda hamster'lar parmaklık aralığından geçip kaçabilirler. Akvaryumda besliyorsanız akvaryumun yan çeperlerinin yeterince yüksek olmaması veya yan camlara yakın kulübe yuva vb üzerine çıkabileceği bir malzeme koyarsanız ya da suluğu bir telle astığınızda tırmanabilirse hamsterınız kolayca firar edebilir. Kaçan bir hamster artık eve girmiş bir fare gibidir. Yapabileceğiniz en iyi şey bir an önce hırdavatçılarda satılan fareleri canlı yakalamakta kullanılan yemli kapanlardan almanızdır.

Mutluluk kaynağı

Kedi nanesi (catnip) kedilerde sıklıkla kullanılan bir ürün. Genelde kedi nanesi yapraklarıdan hazırlanan spreyler, oyuncaklar her türlü materyal, kedilerin aşırı ilgisini çeker. Öncelikle erkek kediler olmak üzere tüm kediler kedi nanesini kokladıklarında aşırı mutlu, coşkulu veya sersemlemiş bir hale gelirler. Bu tepkime kedilerin seksüel bir tepkisi olarak görüldüğünden çok küçük yaştaki kedilerde bu etkiler görülmeyebilir. Özellikle yaşlı kedilerde çok etkilidir ve yavru kedi gibi tekrar coşkulu, oyuncu ve keyifli hale gelebilir.

Haftanın isimleri
Köpek: Pinky- Sarıkız- Yumak- Coco
Kedi: Benek- Dilber- Kadife- Gümüş


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA