• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çıtayı yükselttik GÜRKAN ERTAÇ

Çıtayı yükselttik

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.03.2012, 00:00
Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Kadınlarda kulüplerin Avrupa'da almadığı şampiyonluk kalmadığını belirterek, "Eskiden kur'a çekimlerinde herkes Türkiye ile eşleşmek isterdi. Şimdi eşleşmemek için dua ediyorlar. Artık önümüze daha büyük bir hedef koyduk. Olimpiyatlara katılmak ve madalya almak. Mayıs'taki elemeleri aşarak 2012 Londra Olimpiyatlarına da gideceğiz" dedi. Altyapıda başlattıkları projelerini sürdürmeyi hedeflediklerini anlatan Karabıyık, erkek voleybolunu da kadın voleybolunun seviyesine getirmek istediklerini kaydetti. Karabıyık, liglerde 2+1 olan yabancı sınırlamasının 3 olacağı ve küme düşmenin kaldırılacağı söylmentileri üzerine de, "Küme düşme olacak ki bu heyecan sürecek. 2+1 yabancı hakkı da 3 olmaz. Rusya'da hem lig, hem uluslararası alanda 2 yabancıya izin var. Biz uluslararası alanda kısıtlama koymadık" diye konuştu. Karabıyık, gelecek yıl kadınlarda 3, erkeklerde de 2 takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağını, bunun da Türk voleybolunun yükseldiği seviye yönünden gurur verici olduğunu anlattı. Başkan, voleybolda altyapıdan müthiş bir kaynağın geldiğini, Yıldız Kız Milli Takımımızın Dünya Şampiyonluğundan sonra müthiş bir patlama yaşandığını, 2 bin okula file, direk ve toplar gönderildiğini ekledi.

Haydi Cim-Bom şampiyon ol da gel

Kadınlar Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası Finali'de Galatasaray, yarın saat 20.30'da İtalya'da Yamamay takımıyla rövanş maçına çıkıyor. Sarı-Kırmızılılar ilk maçı 3-1 kazandıkları için zemine avantajlı çıkacak. İkinci maçı da kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Yenildiği taktirde ise 15 sayılık altın set oynanacak. Sarı-kırmızılı takımda yılların süper yıldız pasörü Lo Bianco, emektar smaçör Natalia Hanikoğlu ve Calderon ve Miletiç gibi iki silahın bulunması, Cim-Bom'un kozları. Yani seyirci dezavantajından fazla etkilenmezler. Haydi G.Saray kupayı kap da gel, hepimizi sevindir.

Bülent hızlı döndü

Arkasspor formasını 8 yıldır başarıyla giyen takım kaptanı Bülent Kandemir, önemli bir bel fıtığı ameliyatından sonra sahalara parlak bir dönüş yaptı. Arkasspor Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Saffet Erk'in başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuşturduğu tecrübeli smaçör takımla birlikte idmanlara başladı. Avrupa Şampiyonlar Ligi 'Dörtlü Finali'nde forma giyemeyen, ancak Polonya'da takım arkadaşlarını biran olsun yalnız bırakmayan takım kaptanı, alkışı hakketti. Bülent'in en büyük moral kaynağı ise oğlu Dünya ile kızı Defne oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI