• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ARKAS yeniden yapılanmalı GÜRKAN ERTAÇ

ARKAS yeniden yapılanmalı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2013, 00:00
ACIBADEM Erkekler Voleybol Liginin ilk perdesi önümüzdeki hafta kapanıyor. İzmir'in Türkiye ve Avrupa'daki gururu ARKAS ilk bölümü lider bitirmeyi garantiledi. Ama play-off çok daha zorlu geçecek. Çünkü ARKAS, Halk Bankası, G.Saray ve F.Bahçe'ye İzmir'de yenildi. Bu bizim pek alıyşageldiğimiz bir durum değil ve alarm sinyalleri veriyor. Naçizane önerilerimizi bıralamadan önce Türk Voleybolu için gerçekten nadide bir çiçek olan Burutay Subaşı'na seslenelim:"Burutay, evladım...Elbette baban eski milli voleybolcu İsa Subaşı'nın ebediyete göçüşüne hepimiz kahrolduk. Onu her zaman saygı ve sevgiyle anacağız. Ama hayat devam ediyor ve onun bıraktığı bayrağı gönderde tutmak senin için en büyük görev. Ruhunu bu spor dalında başarılarınla şad edeceksin. Moral bozukluğundan bir an önce sıyrılmalısın. Ben herkese "Türkiye'nin en iyi solağı bizim Burutay diyordum, beni ve arkadaşlarını, takımını mahcup çıkarma. Senin o hırslı oyununa, smaç servislerini ve dağıtıcı smaçlarını yeniden görmek istiyoruz." Gelelim ARKAS'a önerilere...Hansen'in dünyanın en iyi pasörleri arasında bulunduğunu söylemeye gerek yok. Ama onu oynatacağız diye statü gereği Perrin'i tribünde oturtuyoruz yanlış. Mustafa Ramazanoğlu pasör olarak katkı yapar, biz hücumda çeşitlilik yaratmak zorundayız. Sadece Agamez ve biraz da Bravo'dan medet ummamalıyız. Perrin de girmeli. Gekerirse bazı maçlarda Hansen'e de yer verilebilir. Kupada 4'lü finalde böyle bir modeli deneyelim bakalım, göreceğiz.

Namağlup miniminiler
Özel Ege Lisesi Ortaokul Kız Voleybol Takımı erişilmesi güç bir başarıya doğru gidiyor. İzmir Şampiyonu olan ve Türkiye Şampiyonluğunu hedefleyen takım 39 takım arasında şimdiye dek hiçbir rakibine set vermeden şampiyon oldu, namağlup unvanını korudu. Antrenör-beden eğitimi öğretmeni Erkin Öztürk, son 2 yıldır sürekli finallerde olan takımının başarısının rastlantı olmadığını belirterek, "Oyuncu transfer etmeden kendi altyapımızdan, kendi yetiştirdiklerimizle mücadele ediyoruz. (A) Milli Takımımız ve Vakıfbank'ın ünlü yıldızı Bahar Toksoy bizim okuldan yetişti. Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu "dedi.

İkinci ve 3. liglerde final tarihleri belirlendi

Voleybol Federasyonu, 2.Lig Erkek ve Bayanlarda yarı final ve final maçları tarih ve yerlerini belirledi. Buna göre erkeklerde yarı finaller 5-6-7 Nisan'da Nevşehir'de, Bayanlarda yarı finaller 5-6-7 Nisan'da Isparta'da oynanacak. Erkeklerde finaller 12-13-14 Nisan'da Ankara'da, Bayanlarda da finaller, 14-15-16 Nisan'da yine başkentte yapılacak. 3.Lig erkeklerde finaller 2-3-4 Nisan'da Tokat'ta, bayanlarda ise 14-15-156 Nisan'da Afyon'da organize edilecek.
Öte yandan voleybolda, Erkekler Teledünya Kupası müsabakaları 29, 30 ve 31 Mart 2013'de Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Halkbank, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Arkas Spor takımları karşı karşıya gelecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA