• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Herşey yalan play-off sahi GÜRKAN ERTAÇ

Herşey yalan play-off sahi

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2013, 00:00
ACIBADEM Erkekler ve Bayanlar Voleybol Liglerinde ilk perde kapandı, kapanacak. İlk bölümün şampiyonları belli oldu. Erkeklerde İzmir'in gururu ARKAS, bayanlarda ise Vakıfbank. Erkeklerde takımlar denk olduğu için sıralama güç belirlendi. ARKAS'ın ardından, Halk Bankası ikinci, G.Saray üçüncü oldu. Bayanlarda ise Avrupa Şampiyonu Vakıfbank'ın eline hiçbir rakibi su dökemedi. Namağlup kapamaktan öte, en yakın rakibi Eczacıbaşı VitrA'ya her iki devrede tek set verdi, o kadar. Eczacıbaşı ikinci olurken, G.Saray ile F.Bahçe arasındaki üçüncülük yarışını G.Saray kazandı. Ligler ilginç bir statü ile oynandığından ilk bölümdeki başarıların büyük bir avantajı yok. Örneğin erkeklerde muhtemelen ilk bölümü 4 veya 5.bitirecek F.Bahçe play-off'ta üç rakibini eleyerek şampiyonluğa ulaşabilecek. Yani demek istiyorlar ki, "İlk bölümdeki maçlar fazla önem taşımıyor, play-off'a bakın siz..." Onca emek, ter ve heyecanın bir ödülü olmalı. Voleybol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon için bu statüyü yeniden değerlendirmesi ve ilk bölümdeki başarılı takımlara puan farkıyla play-off'a taşınma şansı vermesi yerinde olur. 7 Nisan'da başlayacak play-off'ta şampiyon ARKAS, 8.sıradaki Gümüşhane Torul ile eşleşti. İlk maç Gümüşhane'de.

Küçüklerin milli sınav heyecanı yarın
1998-99 doğumlu kız sporcuların yarın saat 11.00-12.00 ve 13.00'te İzmir Balçova Salonu'nda Küçükler Milli Takım Seçme heyecanı var. Katılacaklar: Berfin Güventürk, Ezgi Kara, Meryem Seda Bal, Aslı Atik, İrem Kofoğlu, Dilara Koyuncuoğlu, Yarın Ege Yıldız, Mısra Dalgaç, Melisa Özgün, Melisa Dere, İlarya Zararsız, Gaye Yaşar, Sena Özay, Ezgi Akyıldız, Deniz Karagözoğlu, Buse Karadan, Hande Hayta, Buse Haseki, Kübra Örnek, Gülce Erdemir, Simay Akdağ, Selina Canoğlu, Yağmur Sıvacı, Naz Karpat, Elif Öner, Berenis Alkurt, Bensu Deniz Yatkın, Yaren Bozkurt, Sena Aydar, Nursena Kasap, İrem Oymak, Begüm Köse, Ada Sevinç, Buse Yaşar, Ayça Mine Ozan, Selin Aydın, Yağmur karaböcek, Selda Aksoy, Seher Yönet, Cansu Tokcan, Şimal Ayçiçek, Nesibenur Somuncu, Gizem Yıldız, Aleyna Şentürk, Gülcan Yılmaz, Cansel Beydemir, Simay Güngör, Pelin Karslıoğlu, Naz Emlif Ay, Melis Gündoğdu, Habibe Marancı, Eylül Su İlbeyi, Havva Cansu Turacı, Buse Kearasu, Burcu Aykut, Özün Gömengil, Berna Aslan.

Filede dörtlü heyecan

Bayanlar Voleybol 2. Lig A Grubu'nda ilk perde inmek üzere. Yarın saat 12.30'da oynanacak Şişli-Işıkkent ve 15.30'daki Koç İlk.Ö.Okulu-Rota Koleji Gazi Gençlek maçları formalite niteliği taşıyor, çünkü klasman belli oldu. Salihli Belediyespor birinci, Karşıyaka ikinci, Çanakkale Belediyespor üçüncü ve Altınoluk Belediye de dördüncü sırada bitirmeyi garantilediler. Bu 4 takım 4-5-6 Nisan'da tarihlerinde oynanacak yarı final maçlarına katılma hakkını elde etti. Erkeklerde Altınordu Konak Belediyesi büyük farkla şampiyonluğunu ilan etti. Koca Maratonda sadece İnegöl'e bir yenilgisi var o kadar. İnegöl ikinci, Düzce Belediye üçüncü, Bahçelievler dördüncü oldu. Ege'den İzmir Bornova Anadolu Lisesi 7.ci, TFL Altekma 8.ci, Burhaniye Belediye 9.cu, İzmir Havagücü 11.sırayı aldılar.Altınordu Konak Belediyesi'ni Acıbadem 1.Lige bekliyoruz.

Plajı Sambacı'ya teslim ettik
Plaj Voleyboluna büyük değer veren Voleybol Federasyonu bu dalda bir Brezilyalı efsaneyi Milli Takım Başantrenörlüğüne getirdi. Plaj voleybolunda Alemao ismiyle tanınan Sambacı Carlos Galletti artık ay-yıldız formanın başarısı için terleyecek. 43 yaşındaki Galletti, 199%7te partneriyle Dünya Şampiyonluğunu kazanmış altın madalyayı boynuna takmıştı. Daha sonra pekçok ülke ve takımı başarılara götürdü, oyunculuğundaki hünerini hocalıkta da gösterdi. Galletti, "Türklerin Plaj Voleyboluna yatkınlığı benim görev almamı kolaylaştırdı, Birlikte ses getireceğimize inanıyorum" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA