• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege voleybol cenneti GÜRKAN ERTAÇ

Ege voleybol cenneti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2014, 00:00
Avrupa Voleybol Federasyonu'nun Avrupa Ligi maratonu, hafta sonu yapılacak maçlarla başlayacak. Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde katılacağı ligin 5 ayağına ev sahipliği yapacak. Filenin Sultanları'na konukseverlik gösteren İzmir, Avrupa Şampiyonasına direkt katılımında önemli pay alırken, erkeklerde de Avrupa Ligi organizasyonunu almayı başardı. İzmir'in yanısıra voleybol sporuna ilgisiyle tanınan Marmaris de hem bayanlarda, hem de erkeklerde organizasyonların bir ayağı olma şansını yakaladı. "Filenin Sultanları" Slovenya, Bulgaristan ve Azerbaycan ile mücadele edecek. Türkiye'deki maçları Mersin ve Marmaris'te oynayacak. Erkekler ise B Grubu'nda Avusturya, Makedonya, Slovenya ve Danimarka ile karşılaşacak. Türkiye'deki maçlarını İzmir ve Marmaris'te oynayacak.

5 takımla Avrupa zirvesi

Avrupa voleybolunun kulüp bazındaki en önemli organizasyonuna katılacak takımlar belli oldu. 2015 Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi erkeklerde Halkbank ve F.Bahçe, bayanlarda ise VakıfBank, F.Bahçe ve Eczacıbaşı Vitra temsil edecek. Ligde ilk kez bir Finlandiya takımı (LP Salo) yer alacak. Erkeklerde bu yıl şampiyonluğu Rus Belogorie Belgorod'a kaptıran Halkbank'ın yanı sıra, bayanlarda da VakıfBank, finalde Rus Dinamo Kazan'a mağlup olarak 2. sırada yer almıştı. CEV, Challenge Kupası Şampiyonluğu bulunan ve Avrupa'da sürekli sözsahibi olan Arkas'a ise özel davet olan Wild-Card verilmedi.

Seramiksan'a kutlama

Seramiksan'ın Turgutlu'da düzenlediği Mini Voleybol Şenliği'ni izleyen Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, şenliğin Türk voleybolunun geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Mutlugil, "Bu tür etkinliklerin sayısı arttıkça voleybolumuz daha hızlı ilerleyecek. Başta Seramiksan Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Demirdöver ve Bilgehan Demirdöver olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Turgutlu'da yapımı süren salon için de Mutlugil, "Bu tesisin, voleybol sevgisinin son derece yüksek olduğu Turgutlu'ya önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Turgutlu'nun üst düzey maçlara ev sahipliği yapması TVF'nin planlarında olacaktır" diye konuştu.

Transferde yoğun trafik


* Sezonun yeni kapanmasına ve yaz mevsimine girmemize karşın voleybolda transferler tüm hızıyla sürüyor. Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin güçü ekibi VakıfBank, Elitsa Vasileva'yı kadrosuna kattı. Son olarak Güney Kore'de Heungkuk Life formasını giyen Vasileva, tek maçta aldığı 57 sayı ile dünya rekorunu elinde bulunduruyor.
* F.Bahçe Grundig, Kemal Kayhan ve Serkan Kılıç ile sözleşme yeniledi. 2008-2009 sezonunda takıma katılan Serkan Kılıç ve 2010'da transfer edilen Kemal Kayhan'ın önümüzdeki yıl da F.Bahçe Grundig formasını terletecek.
* F.Bahçe Kadın Voleybol Takımı, Eczacıbaşı altyapısında yetişen ve daha sonra Vakıfbank forması giyen Dicle Nur Babat'ı transfer etti. VakıfBank'ın sporcusu olarak 2011-2012 sezonunda Nilüfer Belediye'de, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında ise Beşiktaş'ta forma giyen 1992 doğumlu Dicle Nur, orta oyuncu olarak görev yapıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA