• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DEPLASMAN DERTLİLERİ HALİL FİNCAN

DEPLASMAN DERTLİLERİ

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2014, 00:00
Dış sahada yüzü gülmeyen Galatasaray, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Bursaspor için yine klasik bir kayıp haftası oldu. Bakmayın F.Bahçe için de aynı sıkıntıdan bahsetmelerine. Bunun sebebi iç ve dış grafiğinden kaynaklanıyor

5 yıldızlı otelde de konaklasanız, dönüşlerde "İnsanın evi gibi yok" der bazen insan. Sebebi kuşkusuz evdeki rahatlığın ve sıcaklığın başka bir yerde hissedilmeyişindendir. Bilirsiniz Red Kit bile her macera sonrası evine özlem duyarak "Ben evinden uzakta, yalnız bir kovboyum" diye anlatır derdini. Ama Red Kit hep kazanır. Bizim bahsedeceğimiz ise kazanamayanlar. Yani Süper Lig'in deplasman dertlileri. Galatasaray, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Bursaspor. Bakmayın F.Bahçe için de aynı sıkıntıdan bahsetmelerine. Bunun sebebi iç ve dış grafiğinden kaynaklanıyor. Yani F.Bahçe sahasında hiç kaybetmediği için dışarıda hep sıkıntı yaşıyor gibi gözüküyor. Aslında Beşiktaş ile birlikte bu ligin deplasmanda en çok kazananı. Ama misal G.Saray için aynı şeyi söyleyebilmek pek mümkün değil. Çünkü sarı-kırmızılılar dış sahada tam 20 puan kaybetti.
Özellikle son 6 maçın 5'inde berabere kaldı ki tek galibiyetin de 17. sıradaki K.Erciyes karşısında olması sıkıntıyı belgeliyor. Türk Telekom Arena'nın atmosferinin takım üzerindeki tesirinin bu konuda oynadığı rol kadar Mancini'nin tercihlerini de şıkların arasına dahil edebiliriz. Yani sürekli değişen defans kurgusu ile hücum hattında denenen sistem karmaşasının da neticelere etkisi büyük. Trabzon'un deplasman sancısının ise puan baremine tesiri ise daha fazla. Onlar ise ligin başından bu yana sadece bir kez kazandı. O da G.Saray'a benzer bir örnekle son sıradaki Kayserispor'a karşı. Son 8 dış saha maçından 4 beraberlik, 4 yenilgi ile ayrıldılar. İlk 11 takım arasındaki en kötü grafik bu zaten.
Fenerbahçe deplasmanından puansız ayrılan G.Birliği'nin ise deplasmandaki mağlubiyet sayısı ile (8) Antalya ve Elazığ ile beraber en sorunlu ekiplerden biri olduğu ortada. Yine bu hafta Akhisar'a çarpılan Bursaspor'un da son 5 maçlık grafiğini es geçmemeli. Bu 4 takıma bakarak aslında şunu da söyleyebiliriz. G.Birliği haricindeki G.Saray, Trabzon ve Bursa sadece ve sadece deplasmanlarda yaşadıkları erozyon nedeniyle zirveye yanaşamadılar. Bir de Beşiktaş gibi sahasında da gurbetteymiş gibi olanlar var. Onların derdini ise şu şarkı sözü çok iyi anlatıyor... Ne bir arzum ne emelim/Yaralanmış bir elim/Ben gurbette değilim/Gurbet benim içimde...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA