• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DERS: 2.LİG KONU: İLKLER HALİL FİNCAN

DERS: 2.LİG KONU: İLKLER

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2014, 00:00
Milli maç arasında gözümüzü 2. Lig'e çevirdik. Beyaz ve Kırmızı Grup'ta yaşanan ilkler ise haftanın öne çıkan meseleleriydi. Göztepe ve Turgutlu ilk kez kaybederken Altay bu sezon deplasmandaki ilk golünü attı

Kırmızı ve Beyaz Grup'taki toplam 37 takımın geride kalan süreçteki seyrine bakarak ve bunu istatistik olarak tahtaya yazarak birçok konu başlığı çıkartmak mümkün. Ege açısından 19 takımlı Beyaz'ın ve 18 takımlı Kırmızı'nın bu haftaki ortak noktası ise ayrı ayrı bir maç yazısına not olabilecek ilklerin çokluğu. Konuyu rakamlarla ve cümlenin öğeleriyle açarsak Beyaz'ın ilk 5 barajının yamacındaki Turgutlu ile başlayabiliriz. Turgutlu bu hafta "ilk" yenilgisini aldı. Bunu kaza olarak yorumlamak mümkün. Ancak geçen haftaki puan sıralaması ile mukayese ettiğinizde kazadan öte bir kayıp olarak gözüküyor. Çünkü geçen hafta Turgutlu 3., bu hafta yenildiği Hacettepe 5. sıradaydı. Bu yenilgi ile Turgutlu 7'ye düşerken Hacettepe 3'e çıktı. Aynı gruptaki Fethiye ise sahasındaki "ilk" yenilgisini aldı. Aslında "ilk" yenilgiye göre evlerindeki grafik pek iç açıcı değildi. Tek galibiyetin son sıradaki Anadolu Selçuklu'dan alınması, Menemen ve Of beraberlikleri vaziyeti belgeliyor. Madem ilklerden açtık konuyu, Aydınspor 1923'ün de "ilk" beraberliğini ekleyebiliriz. İlk 4 haftalık kayıp çizelgesinin ardından iki haftalık kımıldanışla kendine gelen Efe'nin tırmanışı yarıda kesmesi açısından ciddi bir kayıp olarak değerlendirilebilir.
Gelelim Kırmızı'ya... Göztepe de Turgutlu gibi bu sezonki "ilk" mağlubiyetlerini aldı. Üstelik en sıkı rakibi karşısında ve evindeki 20 bin taraftarının önünde. Hadi ona da kaza diyelim. Ancak zirveye oynayan bu takımın ligin 17. sırasında bulunan Kırklareli kadar gol (10) yediğini de hemen ekleyelim. Savunmadaki bu sorunu elbet Suat Hoca çözecek. Burak Kekin, Metin Depe ve Sabutay üçlüsü kadar Matteus'u joker gibi kullanarak sıkıntıyı atlatmaya çalışsa da istikrarsız bir savunma tablosu olduğu ortada. İki haftada yenilen 6 gol için hesap kitap yapılması gerekiyor.

Nazilli'ye Hatay darbesi
Ve Nazilli... Onlar da sahasındaki "ilk" yenilgisini aldı. Ve durumları Turgutlu'nun yenilgisiyle benzer bir sıkıntıya işaret ediyor. Evinde yenilmez armada olan ve Gümüşhane, Gölbaşı ve İnegöl geçen ekibin bu mağlubiyeti Hatay'ın yakalarına yapışmasına sebebiyet verdi. Altay'ın hanesine yazılan "ilk" ise deplasmandaki golü. Siyah-beyazlılar bu sezon deplasmanda "ilk" kez gol sevinci yaşadı. Sahasında 9 golü bulunan bir takımın deplasmandaki "ilk" golü ise bir ön liberodan (Cumhur) geldi. Bu hafta ise son derece kritik bir maç var. Altay, Nazilli'yi ağırlayacak. Bu maçtan ilkler çıkar mı bilinmez ama 2. Lig periyodunda daha çok "ilk" yaşanacak gibi gözüküyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA