• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sürprizler oyunu tenis NECDET KESTELLİ

Sürprizler oyunu tenis

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2010, 00:00
Bu ay gerçekleşen İndian Wells "Master 1000" serisi turnuvası yaşanan sürprizlerle anılmaya aday. Bayanlarda önce Henin, arkasından Kuznetsova, Zvonovera, İvanoviç, Sharapova, Clisters ve Dementieva'nın erken elendiği turnuvada, eski dünya bir numarası Sırp Jankoviç iyi bir dönüş yaparak, genç Danimarkalı Wozniacki'yi yendi ve şampiyon oldu.
Erkeklerde ise Federer, Murray, Djokoviç, Monfils, Tsonga, Davidenko, Karloviç, Soderling ve Nadal gibi yıldızları arka arkaya yenen 31 yaşındaki Ljubicic, finalde de Roddick'i iki sette 7/6 7/6 yenerek kariyerindeki ilk Master şampiyonluğunu kazandı. Galiba böylesi sürprizler olaya farklı bir renk katıyor. daha zevkli oluyor.

Bizimkiler
Özbek asıllı milli oyuncumuz İlhan Marsel katıldığı Miami Turnuvası'nın ilk eleme maçında ilk seti kötü bir şekilde kaybettikten sonra 2. ve 3. setleri alarak ikinci eleme maçını oynamaya hak kazandı. Umarız bizleri heyecanlandırsa da böyle başarılar getirir. Çağla Büyükakçay ise uluslararası arenada gösterdiği mücadelede Özbekistan'da oynanmakta olan 25 bin dolar ödüllü Namangan 2010 Tenis Turnuvası'nda ana tabloda mücadele etti ve ilk turda milli oyuncumuz Pemra'yı yenerek bir üst tura geçti.

İstanbul Cup
İstanbul Cup A.Ş ile Türkiye Tenis Federasyonu arasında bir anlaşmazlık olduğu duyumlarını alıyoruz. Türkiye'nin bu ilk WTA turnuvası "İstanbul Cup" ve 60 yıldır yapılmakta olan TED OPEN sayesinde ATP'den bir de "Challenger" turnuvası olan İzmir Cup alınmış, ardından da 4 sene boyunca da "WTA Championships"in Türkiye'de yapılması kabul ettirilmişti. Bu dört ayaktan birinin sekteye uğraması Türk tenisine büyük zarar verebilir. Bu bakımdan tüm ilgilileri sağduyuya davet ediyorum.

Sponsor katkısı
Garanti Koza, güçlü bir inşaat firmasıdır. Garanti Koza Türkiye'de yaptığı yatırımlar ile tenis sporunu sahiplenmiş, başka büyük firmalara da örnek olmuştur. WTA İstanbul Cup'un kurucusu olarak bu konuya 10 milyon lira yatırım yapmıştır. Şimdi de başarılı Türk tenisçiler yetiştirmek amacıyla Club İstanbul-Enka Tenis Akademisi'ni kurmuştur. Böylesine olaya girip de kemikleşen sponsorlara teşekkür ederiz. Yeter ki tenis dünyamızın prestiji için çok önemli iç dinamiklerin zedelemesine neden olmasınlar, müsaade de etmesinler...

Bir sayfa kapandı

Veteran Tenisçiler Birliği-VTB'nin genel kurulunda, yönetimin mecburen önerdiği fesih kararı maalesef onaylandı ve tenisin güzel yapraklarından biri daha yok oldu. Güzel diyorum, çünkü bu yapraklar spor boyutunun yanında, zengin ve tatlı bir rekabet oluşturan tenisin sosyal yanını da bizlere gösterdi. Teşekkürler VTB...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI