• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
14 Yaş Erkek takımı finalde NECDET KESTELLİ

14 Yaş Erkek takımı finalde

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.02.2011, 00:00
14 ve 16 yaş Avrupa Takımlar Kış Şampiyonası (2011 Tennis Europe Winter Cups by HEAD) 4 ayrı kentte 4-6 Şubat 2011 tarihlerinde yapıldı. Taç Spor Kulübü kortlarında yapılan D grubu elemelerinde Erkekler 14 Yaş Milli Takımımız, çeyrek finalde Sırbistan engelini 2-1 ile geçti. Yarı finalde güçlü rakibi İngiltere'yi 1-0 geriden gelmesine karşın 2-1 mağlup ederek finale çıktı. Millilerimiz, pazar günü oynanan finalde ise turnuvanın 1 numaralı seri başı İspanya'yı deviren Estonya karşısında rahat bir mücadele sergiledi. Berk İliescu, Efekan Bülbül, Yiğitcan Çömlek ve Mehmet Basri Beyazıt'tan oluşan Milli Takımımız karşılaşmayı Estonya'yı 3-0 kazandı ve turnuvada kendi gurubunda birinci olarak finallere katılma hakkı kazandı.
Bu başarıdan dolayı başta antrenörleri Erdinç Baykal olmak üzere, 14 yaş erkek takımımızı ve tüm teknik ekibi candan kutlar, İtalya Ascoli şehrinde 18-20 Şubat'ta gerçekleşecek ve Avrupa'nın en iyi jünyor oyuncularının katılacağı finallerde de aynı başarıyı göstermelerini dilerim.

Wozniacki ve Nadal zirvede

Avustralya Açık'ta çeyrek finalde elenen Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki bayanlarda, sezonun ilk Grand Slam Turnuvasında Wozniacki ile aynı kaderi paylayan İspanyol Rafael Nadal ise erkeklerde, dünya sıralamasındaki birinciliklerini korudu. Bayanlarda Wozniacki'yi, Kim Clijsters, Vera Zvanarena izliyor. Erkeklerde ise Nadal'ın ardından Roger Federer ve Novak Djokovic ilk üç sırayı alıyor.

Kültürpark şenlendi
Türkiye Tenis Federasyonu'nun düzenlediği 12 Yaş Kış Kupası Tenis Turnuvası, geçtiğimiz haftasonu yapılan elemelerin ardından pazartesi Kültürpark Tenis Kulübü kortlarında 155 oyuncunun katılımıyla başladı. 9 gün sürecek olan turnuva daha ilk günden itibaren büyük mücadelelere sahne oldu. Yarıyıl tatilini doyasıya yaşayan çocuklarımıza öncelikle neşeli ve aynı zamanda başarılı bir turnuva diliyorum.

ETV'de heyecan var

Egeli Tenis Veteran Derneği (ETV) Spor Kulübü, geçtiğimiz Pazar yapılan kulüp içi karışık çiftler turnuvasıyla özlenen sıcak ve samimi günlerinden birini daha yaşadı. Erkeklerin sayıca daha az olmasına rağmen turnuvaya katılan 27 çift takımı yanında, aileleri de çocuklarıyla beraber çok neşeli bir gün geçirdi. Maçlarını kazanan çiftler turnuvada finallere doğru ilerlerken, kaybedenler ekmek arası sucuk partisiyle teselli buldu. Son gülen ise Tuna Soyer-Güven Yılmaz çifti oldu. Organizasyonu ve şampiyonları kutluyor, böylesine güzel organizasyonların gelenekselleşip çoğalmasını diliyorum.

Kortlar ısınıyor
Geçen hafta oynanan turnuvalardan; ATP Johannesburg'ta Anderson Devvarman'ı 2-1 (4-6,6-3,6-2), ATP Santiago'da Robredo Giraldo'yu 2-1, (6-2,2-6,7-6 (7/5)), 'ATP Zagreb'te Dodig Berrer'i 2-0 (6-3,6-4) yenerek şampiyon oldular.
WTA turnuvaları yapılmazken, 5-6 Şubat'ta Fed Cup dünya grubu tüm hızıyla devam etti. Rusya Fransa'yı 3-2, İtalya Avustralya'yı 4-1, Belçika Amerika Birleşik Devletleri'ni 4-1 yenerek yola devam etti.
Bu hafta ise sıcak başlandı. ATP Rotterdam ve ATP San Jose'nin yanında, WTA Pattaya ve Paris turnuvaları başladı. Sporcumuz Marsel İlhan, ATP Rotterdam'da ne yazık ki ilk turda Korolev'e yenilerek elendi.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA