• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Roland Garros NECDET KESTELLİ

Roland Garros

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2011, 00:00
Yeri dar gelmeye başlayan ve 4 ilçe tarafından önerilen gelişim projelerini inceleyip masaya yatıran Fransa Tenis Federasyonu (FFT) Genel Kurulu, 86 yıldır Paris'in ev sahipliğinde gerçekleşmekte olan Roland Garros turnuvasının geleceği hakkında merakla beklenen kararını nihayet verdi. Bütün önerilerin artıları, eksileri vardı ve hepsi de geleceğe dönüktü. Öğle ki gerçekleştirilecek her proje en erken 2016''dan itibaren devreye girecekti. Karar toplantısında, Paris'ten "Eiffel" Kulesini veya "Louvre" müzesini çıkardığınızda ne kaybedilecekse Roland Garros için de aynı şey düşünüldü ve netice de Paris'e yakışan ve Paris'in önemli bir simgesi olan bu spor olayının mabedi Roland Garros tesisleri, diğer Grand Slam'ler yanında 8.5 hektar ile en küçük boyutlusu olsa da Paris'te kaldı. Yapılacak yeni ilaveler ve düzenlemelerle arazisi 13.5 hektara çıksa da diğer 3 Grand Slam tesisinin yanında yine de küçük kalacak. Ancak, 86 yıllık mazisini ve o günlerden gelme ahşap file direklerini bile koruyarak özelliği ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyecek.

Tenis coşkusu

Kültürpark'ta geçen hafta yapılan 12 Yaş kış turnuvasını izleme fırsatı buldum. Çocukların şanslarına hava zaman zaman çok güzeldi. Sömestr tatiline rastlatılmış bu turnuva aileler içinde herhalde bir tatil fırsatı oldu. Ancak bu tatil öyle zannedileceği gibi gezip tozmak değil, sabahtan akşama kadar kort kenarlarında heyecan içinde çocuklarını takip etmekten ileri gitmiyordu. Çocuklar ise bu yaşta bile ailelerinden gelen "hadi, hadi"lerin baskısı altında mücadele ediyorlardı. Geçmişi hatırlıyorum ve mukayese ederek memnuniyetle bu gençlerimizin hakikaten iyi tenis oynadıklarını görüyorum. Yaşlarına rağmen güzel bir stilleri var, sert vuruşlar yapıyorlar, değişik oyun varyasyonları ile ailelerini, hocalarını, hatta seyircileri mutlu edip gelecek için büyük ümit verdiler. Tek Erkeklerde Kültürpark'tan Kaya Göre birinci olurken, Yeşilyurt Spor Kulübü'nden Berke Eser Coşkun ikinci oldu. Bayanlarda ise Karşıyaka Tenis Kulübü'nden Sidal Ak birinci, ferdi olarak katılan Aslı Pekdemir de ikinci oldu. ENKA'da yapılan 16 Yaş Kış Kupasında Kültürpark'tan Büşra Kayrun teklerde yarı final oynarken, çiftlerde Mustafa Nalbantoğlu şampiyon oldu.

Antal'ya'dan haberler
Tennis Europe Winter Cup Eleme Grubu şampiyonluğunun ardından bir benzeri de Antalya Kaya Belek Hotel'de oynanan toplam 10.000 dolar para ödüllü ITF Women's Circuit turnuvasında gerçekleşti. İzmirli raketimiz 18 yaş sporcusu Melis Sezer, eleme fikstüründe yarı finale kaldı. 16 yaş sporcumuz Sultan Gönen, Wild Card alarak mücadele ettiği çiftler kategorisinde adını finali yazdırdı. Sultan'a şampiyonluk yolunda başarılar dileriz. Federasyonun düzenlediği 18 Yaş Altı Davis Cup ve Fed Cup kampları 10.000 dolarlık ITF Circuit turnuvalarıyla beraberyetkililer tarafından seçilmiş 8 erkek ve 7 kızımının katılımlarıyla 25 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Antalya Kaya Belek'te yapılacak. TTF'nin destekleriyle yola çıkan Seniors takımlarımız Yeni Zelanda'da...

Sporun getirileri
Dengeli bir akıl için, sağlıklı ve güçlü bir vücut ile disiplinli bir uğraş verilmesi gerektiğini anlamış olanlara Spor bir mukafattır... Sporun ilk ve en büyük ödülü neşe içinde yaşamaktır. Gerçekleştirilen performans ise derin bir mutluluktur...
İşte bu yüzden çocuklarımızı önce spora sonra da ömür boyu ve bireysel olarak devam edebilecekleri tenis sporuna yönlendirelim... Ancak zorlamadan lütfen.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA