• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ya tenis olmasaydı NECDET KESTELLİ

Ya tenis olmasaydı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.12.2011, 00:00
Geçen pazar akşamı Balçova'da ki Egeli Tenis Veteran Derneği kulübünün yeni yıla hoş geldin kokteyli, üyelerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Başkan Bülent Bilgiç ilginç bir konuşma yaptı. Çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşıyorum: "Gurur ve sevinç duyduğum bir şey varsa o da Egeli Tenis Veteran Derneği'nin bir parçası olduğumdur. Sizlerin de benimle aynı duyguları paylaştığınızı biliyorum. Yönetim kurulu olarak sizlerden yapmanızı istediğimiz bir şey var. Şu anda silkinin ve düşünün... Derneğimiz olmasaydı, tenis oynamasaydık, yanımızda duran arkadaşlarınızla tanışma ihtimaliniz yüzde kaç olurdu? Ve şimdi ister küs, ister barışık olun lütfen arkadaşlarınızla kucaklaşın, iyi yıllar dileyin. Ve içinizde ETV'nin samimi dostluk ruhunu hissedin. Gelecekteki hayatınızın her anında buradaki güzel günleri hatırlamanız ve bu oyundan her zaman zevk almanız dileğiyle. Hepinizin yeni yılını kutluyoruz..."
Ne tesadüf ki bir gün sonra da Kültürpark Tenis Kulübü'nün kutlama gecesindeydik. Orada da Başkan Osman Savran duygulu bir konuşma yaparak hoşgörünün önemini vurguladı, üyelerin önemini üyelerin aidiyet duygularını kamçıladı... Evet, üyeler olmazsa hakikaten kulüpler yaşayamaz... Her iki başkana da başarı dileklerimizle sonsuz teşekkürler... Sizlere de iyi yıllar...

Sezon 1 Ocak'ta açılıyor
Özlemiştik zaten: Erkek ve kadınlar müşterek olarak Brisbane, Chennai, Sydney ve Hobart ile yalnız erkekler Katar, Auckland ve tabii ki Avustralya açık tenis (16 Ocak - 29 ocak) turnuvalarında yeni yıl yarışına başlayacaklar. Biz de de 100'ün üzerinde düzenlenecek turnuvalar ile gençleri ilk yüz oyuncu içine sokabilmek için planlamalar yapılmaya başlanmış. Senyörlerimiz ise şubat ayında Amerika'ya uçuyorlar. Tüm tenis severlere başarılı bir yıl diliyorum.

Kulüplerde yönetimler
Tenis düşünülünce akla önce oyuncular (tabii onların ailelerini de unutmamak lazım), sonra da tenis yönetimi gelir. Tenis yönetimi, birbirlerini tamamlayan, birbirlerinin vazgeçilmezi olan ve ülkenin birçok yerinde faaliyet gösteren hakiki tenis kulüpleri ve spor bakanlığının kanunları ile spor genel müdürlüğünün çerçevelediği yönetmelikler ile çalışan özerk Türkiye Tenis Federasyonu, onların belli bir süre için üyelerince (veya delegeleri tarafından) seçilen Yönetim Kurullarıdır.
Ülkemizde yüzbinleri ilgilendiği tahmin edilen bu nezih spor kulüplerde hayat bulur. Kulüp yönetimlerinin, dış ülkelerde ki benzerleriyle mukayese edildiğinde, üstlendikleri görevin ne kadar önemli olduğu, katiyen hafife alınamayacağı anlaşılır. Yönetimler, Kulüplerin asıl sahipleri üyelerin bireysel ve kanuni haklarını gözeterek onlar için görevde olduklarını bilirler. Oralarda, yönetimlerin şeffaflık anlayışı içinde kurumsallaşarak ciddi ve tecrübe ile donanmış vizyon sahibi, sorumluluklarını bilen, kişisel değil, tenis için çalışan, güvenilir, saygın, yetkin ve etkin ekiplere teslim edildiğini görürsünüz. Yine yönetimlerin diğer ve yine çok önemli bir becerileri de kulüplerinde çok iyi yetiştirip dünya kortlarına gönderecekleri oyuncuları için en iyi eğitmenleri bulmaları, kendi kontrol ve hedefleri doğrultusunda onları çalıştırmalarıdır.
Aidiyet duyguları, ilgi ve doğru bilgilerle zenginleşen üyeler ile yönetimde ki yöneticiler sayesinde spor vardır, onlar sayesinde spor ve sporcular ile kulüpler değişir ve gelişirler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA