• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başarı sürekli olmalı NECDET KESTELLİ

Başarı sürekli olmalı

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.08.2012, 00:00
Londra 2012 Olimpiyat oyunlarında kazandığımız madalya sayısı ile düşük seviyede olsak da, bugüne kadar tamamı özevlatlarımız tarafından elde edilmiş en değerli neticelere ulaştık. Toplam 5 madalyadan 2'si sporların anası olan atletizmden geldi. Arka arkaya finişe giren atletlerimizin kazandığı ve üstünde Zafer Tanrıçası "Nike"nin güzel bir kabartmasının yer aldığı 1 altın, 1 gümüş yanı sıra, iki atletimiz de finale kalma başarısını gösterdiler. 1 Altın ve 1 gümüş madalya kazandığımız tekvando ile 1 bronz kazandığımız güreş branşlarına ilave olarak Kadın voleybol ve basketbol takımları da şanssız yenilgilere rağmen kalplerimizde taht kurdular. Umarım spor geleceğimizin ışığı olacaklardır.
Bayrağımızı şerefle temsil eden tüm sporcularımızı kutluyor, gelecek yarışmalarda da devşirmelerden arındırılmış sporcu kafilemize olimpiyat sloganı gibi "Daha hızlı, Daha yüksek, Daha kuvvetli" başarılar diliyorum. Tabii bir gerçeği unutmadan: Başarıya ulaşmak zordur. Ancak başarıya ulaştığınız yerde tutunabilmek çok daha zordur.

Olimpiyatlarda tenis

Tam 36 branşta mücadeleye sahne olan olimpiyatlarda tenise biraz haksızlık ediliyor galiba. Zaten tenisi önce olimpiyatlardan çıkarmışlar, aradan seneler geçtikten sonra yine alalım demişler ve art arda 5 günde dünyanın en güçlü oyuncularını, hiç dinlenme günü vermeden karşı karşıya getirmişler. İki sette bitmeyen ve son sette çok uzayan maçların ne kadar yıpratıcı olduğunu pek önemsemişler anlaşılan... Tenisçiler zaten birbirleriyle 48 hafta boyunca ve yılda ortalama 20 turnuva oynayarak yeterince yıpranıyorlar. En azından dünya şampiyonluğu için mücadele ettikleri olimpiyatlarda daha iyi şartlarda yarışsalar da izleyicilerde daha iyi mücadelelere tanık olsunlar...

Tesis sıkıntısı mı?
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uyluç "Milli tenisçilerin çalışabilecekleri federasyona ait bir tesisin olmadığını söylemiş. Bence böyle bir sıkıntı yok. İzmir, Trabzon şimdi de Mersin gibi yerlerde UTEM'ler yani Ulusal Tenis Eğitim Merkezleri var. Sahipleri tesis zengini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü... TTF'de turnuvalarında, yaparlarsa eğitim çalışmalarında bu tesisleri kullanabiliyor. Bunun dışında tesisler özel dersler için kişilere parsellenmiş durumda. Ancak kulüpler de isterlerse ücreti mukabilinde kullanabiliyorlar. Milli tenisçilerimiz tabii ki doğdukları, büyüdükleri veya transfer olup yetiştirilmekte oldukları kulüplerinde çalışıyorlar. Bundan başka da yol yok zaten. Veteranların da kulüplerinin bu oyuncularına köstek olabileceklerini hiç sanmıyorum. Olsalar da ancak destek olurlar...
TTF bir kamp yaparsa o zaman belki kısa bir süre için UTEM'leri kullanır veya Akdeniz yöresindeki otel tesislerinden istifade edebilir. Ancak oyuncunun dönüp dolaşıp geleceği yer O'nu bağrına basan kulübü olacaktır. Kulüpler ciddi çalışmalar içindeyse de bu hep böyle olacaktırTTF'nin kendine ait olacağını arzuladığı bir tesis bir gün olabilse bile!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI