• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Veteranlar NECDET KESTELLİ

Veteranlar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2013, 00:00
Bakalım bizim Veteranlar (yeni adları ile Senior ve Super Senior'lar) dünyanın neresindeler? Bir veteran tenisçinin Milli Takım'a seçilebilmesi için zorlu bir sınavdan geçiyor. Tüm oyuncu kategorileri arasında çoğunluğu oluşturan ve ferdi lisansa sahip 2000 veterandan en az 1400 kişi hepsine katılamasalarda, 15 kadar turnuva dolaşarak mücadele ediyor, puan topluyor ve seçmelere kalıyorlar. Sonunda da ülkemizi temsil etmeğe hak kazanıyor. Super Senior'lardan bazı isimlere bakarak 25 Kasım itibariyle bireysel olarak nerelerde olduğumuzu görelim... Ruhan Esen: Kadınlar 70 üstü yaş gurubunda 178 oyuncu arasında dünya da 17. sırada; İsmail Serim: Erkekler 75 üstü gurubunda 321 kişi arasında 125. sırada; Kaya Karamehmet: 80 üstü yaş gurubunda 172 kişi arasında 77. sırada. Dünya Veteran Milli Takımları arasında ki yerimiz ise şöyle: 60+ Erkek takımımız bu sene 32 takım arasında 16, 60+ kadın takımımız 22 takım arasında 14, 65+ erkekler 31 takım arasında 19, 65+ kadınlar 24 takım arasında 14, 70+ erkekler 28'de 13., 70+ kadınlar 20'de 17. 75+ erkekler 24'te 15. sıradalar. Ancak bu yaş kategorisinde kadınlarda ve 80+ da hiçbir takım çıkaramamışız henüz. Demek ki gazozuna oynamıyor, boşuna ter dökmüyor bu veteranlar. Çok daha iyisi olamaz mı? Tabii ki olur ama öncelikle bu özverili oyuncular hiçbir şekilde dışlanmamalı, varlıkları kabul edilmeli, sayılmalı ve desteklenmeliler.
Bindiğimiz bu dalı kesmeyelim lütfen...

100 akımız ITF
1913 yılından beri dünyanın her köşesinde, tenisin yayılması ve her yaşta ki tenisçilerin her bakımdan gelişmesi için kurulmuş olan ITF, bu sene kuruluşunun 100. yıldönümünü ile tenise yaptığı yüz yıllık hizmeti de kutlamış oldu. Ayrıca her yıl birçok ülkede yapıldığı gibi 4 Mayıs 2014'te de Dünya Tenis Günü'nü kutlayacak. ITF Fed Cup, Davis Cup, Hopman Cup, Olimpiyat Oyunları, Pro Circuit (Erkekler- Kadınlar), Junior, Senior ve Super Senior, Tekerlekli Sandalye Tenisi, Plaj Tenisi oyuncuları, tenis eğitimi, antrenörlük, doping, kort ve teknik işler ile ilgili her türlü çalışmalar yanında ATP, WTA ve Grand Slam'lere de işbirliği içinde gerekli desteği veriyor. Etin tırnaktan ayrılmayacağını hepimiz biliyoruz: Birbirini tamamlayan, birbirleri ile bütünleşen, tenis sporunun iskeletini meydana getiren tüm bu organizasyonlar, hepsinin kendi içinde ve birbirleri ile ilişkileri, değer ve ağırlıkları ITF tarafından gözetilmekte ve yönetilmektedir. ITF bir asırdır, büyük bir kurumsallık, kararlılık ve uyum içinde, tenis dünyasını her yönüyle ve tüm katmanlarıyla büyütüp geliştirmeye ve her geçen gün daha da değerlendirip güçlendirmeye devam ediyor. Biz ise bu büyük ustamızın yolunda ve izinde gelişeceğimize, ormanın içinde yolunu kaybetmiş yolcu gibi hala yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.

Önemli olan başlamaktır

Kasım ayı sonlarında Antalya'da, Türkiye'nin tenis ile ilgili tüm oluşumların Yöneticileri ile biraya gelen Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ve Yönetim Kurulu Üyeleri geçen hafta yoğun bir program için İzmir'e geldiler. Heyet İzmir'de, önce Küçük Kulüp yöneticileri ile yemek yedikten sonra ETV-Egeli Tenis Veteran Derneği'nin Başkanı İbrahim Öngünşen'in ev sahipliğinde rutin İzmir Kulüplerarası Koordinasyon toplantısı davetine katılarak İzmirli yöneticilere verilen sözü yerine getirdiler. Akşam'da eski dostları ve 2014 İzmir Cup için kendisinden destek sözü aldıkları İzmir'in yeni Valisi Mustafa Toprak'la beraber, Kültürpark Tenis kulübünde gerçekleşen 10. YENİ ASIR turnuvası ödül töreni ve kokteyline katıldılar. TTF yönetimi ve tenis camiası arasında uzun zamandır başlaması beklenen dialog dönemi umarız İzmir'de ilk önemli meyvelerini böylece vermeğe başlar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA