• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hareketli günler devam ediyor BİLAL DOĞAN

Hareketli günler devam ediyor

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2011, 00:00
İMKB'de endeks 54 binler direncinde kalmaya devam edecek gibi örünüyor. 53 binin üzerinde kalabilirse 55 binler gelebilir. Burası geçilebilirse yakın zamanda görülebilecek en üst seviyeler 58-59 bin olur. Buranın üzerine çıkması, yurtdışı algılamalarda düzelme olmasına bağlı görünüyor. Kısa dönemde alınacak önlemler ve mesajlarla biraz nefes alabiliriz. Mevcut görünümde trend beklememek gerekiyor. Tepki yükselişleri gerçekleşebilir. Ancak sonrasında sorunlar halledilemediği sürece, özellikle Avrupa tarafında piyasalarda yeni dipler görülmesi sürpriz olmayacak görünüyor.

BONODA YÖN AŞAĞI

Bono piyasasındaki aşağı yönlü hareketin hız kesmesi bekleniyor. Daha fazla düşüşün spekülatif hareket amaçlı olabileceğini ve aşağı eğilimin bir şekilde kırılması gerektiğini düşünüyorum. Dış ortamın riskli olduğu bir dönemde bu kadar hızlı düşüş yavaşlayacaktır. Tabii ki yabancı talebi var. Görünüm olarak ise negatifliğin sonuna geliyoruz. Dışsal şoklar olmazsa piyasalarda pozitif hava sürer. Bileşiklerin yüzde 7.90-8.10 aralığında hareket etmesi ve yurtdışı piyasalarda ise dolar kurunun yakından izlenmesini bekliyorum.

DOLARDA DÜŞÜŞ SÜRECEK

Dolar kurundaki düşüşün 1.70'lere doğru süreceğini söyleyebilirim. Dış piyasalardaki havanın bozulmaması şartı ile bu seviyelerin görülebileceğini ifade ederim. Genel görünüm Türkiye için pozitif fiyatlama olacak. Bu kadar olumsuz fiyatlanma da normal değil. Halen ülkelerin notunun düştüğü dönem yaşanıyor. Türkiye'de ise cari açık hariç sorun yok. Kamu sorunu olarak gelişmekte olan ülkeler arasında çok daha iyi konumdayız. Yurtdışı bozulmasaydı şu anda not artırımının konuşulduğu bir ortama gidiyor olurduk. Burası yabancı sermayenin sık sık uğradığı bir yer olmalı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA