• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Omuzlarımdan koca bir yük gitti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.10.2014, 00:00
Bir şarkıdayım, bir gerçek hayatta... Geçen yıl çıkan 'Sade' adlı albümün en sevdiğim şarkılarından biridir, 'İyileşiyorum'. Sertab Erener'in en iyi yorumlarından biri, elbette Sezen Aksu imzalı. Sevgiliden sonra kadının yaşadıklarını anlatır, "Umrumda değil, iyi ki bitti" diye başlar şarkı. Her aşk bitiminde yaşanan bir evre vardır, sevgilinin ardından "Ohh iyi ki bitti" denilen. Ne güzel anlatır bu küçük cümle kocaman karın ağrılarını.
***
Sertab şarkıyı öyle güzel söylemiş ve klipte o kadar güzel oynamıştı ki, o dönem Demir Demirkan ile ayrıldıklarını düşünmüştüm. Ayrılık geçtiğimiz gün geldi!
Şarkıyı bir daha dinledim, bir daha, sonra bir defa daha. Birkaç yıl önce bir dergiye verdiği röportajda aşkın tarifini şöyle yapmıştı Sertab: "Aşk karşılıksız, tanımsız, ezberlenmeden, her gün yeniden taptaze kalabilmek..." 18 yıldır birlikteydiler Demir Demirkan ile. "Hayatıma sığdırdığım tek aşk" dediği Demir artık olmayacak, şarkıdaki gibi "Umrumda değil" diyor mudur acaba, bunca zaman sonra aşk acısı çeker mi kadın?
***
Bir şarkıdayım, bir gerçek hayatta... Bal gibi acı çeker. Hem de nasıl. Magazin işi kaşıyacak da kaşıyacak, bir de işin 'popüler olma' tarafı var. 'Sertab Erener'in eski sevgilisi' yazacaklar Demir için, acıtacaklar. "Sensizlik bana çok iyi geldi" kısmı da var şarkının, kandırmaca... Kendini kandırmaca cümlesi. 'İyileşiyorum' bir aşk şarkısı aslında, yarım kalan aşktan sonra kadının kendini tedavi etmesini anlatıyor. Kadın için daha zor, bilmiyorum; Sertab için zor. Şarkıdaki gibi hemen gidip saçlarını sarıya boyatsa da, kalan eşyalarını atsa da.
***
Kadın aşık kalabilen, erkek aşkta kalamayan. "Çocuk istemiyoruz, köpeklerimiz var" dediğini hatırlıyorum Sertab'ın, birkaç yıl sonra da "Yumurta dondurmayı düşünüyoruz" demişti. Demir Demirkan'ın kısa sürede evlenebileceği ve çocuğu olacağı tahminini yapmak güç değil. Erkek, kadın eşit değil, aksini söylemekte diretsek de. Kadın aşkla yetindi çünkü, erkek aşkı günaha girmek olarak anladı. Sezenim yaz bir şarkı daha Sertab'a, tam sırası. Dedim ya bir şarkıdayım...

Var mı aşktan öte?


Demir Demirkan, Sertab Erener'le ayrıldıklarını sosyal medya üzerinden "İlişkimizi sonlandırma kararı ALDIM" diye açıklayınca kıyamet koptu. Neymiş, aldım değil, aldık demeliymiş. Magazincilerin böyle bir "her şeyi biliriz" tavrı var, sanki bu dünyada yaşamıyorlar, sanki her şey onların istediği gibi olmalı! Öyle değil ama. Siz hiç uzun süreli bir aşk yaşadınız mı? Terk ettiniz veya edildiniz mi? O zaman bilirsiniz ne zor olduğunu. Sevgiliden gitmek de çok zordur, terk edilmek kadar hem de. Aşk güle oynaya bitmez, öpücükler ve hediyelerle. Aşk sonsuz ve sorunsuz bir sevgiye dönüşmediyse acıtarak biter, kanatarak. Nereden biliyorsunuz Demir'in o cümleyi bilerek kurmadığını? Geri dönülmesin diye söyler insan, en berbat cümleyi kurar. Defalarca biten ve başlayan bir aşkı yaşayan, birbirinden kopamayan çiftler tanıdım. Nasıl sorgularsınız gidiş şeklini? Rezil bir aşktan nasıl gidemezse bir insan, nasıl gidemeyeni eleştiremezseniz; kapıyı vurup çıkanı da eleştiremezsiniz. Siz hiç aşktan gitmediniz mi? Aşıkken...

Ertuğrul Özkök özüne dönüyor

* Ertuğrul Özkök, Küba'ya gitti. Orada bir mahalli gazetede yazarlık teklifi alıp dönmeyeceğini düşünerek sevindim ama olmadı. Döndü ve anılarını yazdı. Sanırım birkaç yıl daha Küba'dan bahsedecek.
* İyi ki bu geziyi Ahmet Hakan ile yapmadı, iyi bir ikili olamadıklarını cümle alem, daha doğrusu okuyucu biliyor.
* Ertuğrul Özkök, Serdar Turgut gibi yazmaya başladı, farkında mısınız? Ancak kimse kadın-erkek ilişkisi ve evlilik yazılarını Turgut kadar eğlenceli yazamaz. Üstelik bir Tansu Hanım maalesef bir Rana Hanım değil...
* Ertuğrul Özkök, karısı Tansu Hanım'a takılmaya başlamadan önce de cinsel içerikli yazılar yazmaya başlayınca; Serdar Turgut'u taklit etmeye çalıştığını değil de yaşlandığını düşünmüştüm.
* Tansu Hanım'ı seviyorum, Rana Hanım'a karşı mesafeliyim.

Bıyık meselesi çözüldü


'Reaksiyon'da Dayı ve Abbas diyaloglarına bayılıyorum. Abbas'a sinirlenince bıyığını kesti Dayı geçen hafta; bu hafta da sebebini açıkladı. "Beynine kan gitmiyordu, bütün kan bıyıkta toplanıyordu..." Bazı erkeklerin sorunu bu olabilir mi? Çok gülüyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA