• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çarşamba öksüz kaldı... ERKİN USMAN

Çarşamba öksüz kaldı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2010, 00:00
Önce Ergun Göksan'ı kaybettik.
Geçtiğimiz günlerde de Tekin Çullu'yu.
Önceki gün de Erdem Tunçbay Hocamızı...
Erdem Hoca, İzmir'in şu ünlü "Çarşamba Grubu"nun kurucusu ve önderiydi.
Bu toplantıların hazırlayıcısı ve sunucusu ise, Sancar Maruflu.
Yıllar öncesinden kopup gelen Çarşamba Grubu, İzmir'in fikir ve kanaat önderlerinden meydana geliyor. Her toplantısı 40-50 kişiden oluşan Çarşamba toplantılarında siyaset yok, ötesinde ne isterseniz var.
"Çarşamba Grubu"nun oluşu ve işlevlerini bir başka güne bırakalım olmaz mı?
***
Prof. Dr. Erdem Tunçbay, Türkiye'nin en ünlü beyin cerrahlarından biriydi. Ege'yi bırakın, Türkiye'nin İstanbul, Ankara dahil, dört bir yanından hastalar şifa bulmak için Erdem Bey'e koşardı. Mesleğinin doruğuna çıkmıştı, aynı zamanda can kurtarmak için aynı derecede fedakardı. 8.5 saat süren bir ameliyat sonunda yorgunluk ve bitkinlikten düşüp baygınlık geçirdiğini anımsarız. Ege Üniversitesi Beyin Cerrahi'si bölümünün kurucusu, yüzlerce cerrahın, öğrencinin babasıydı. Bilgi ve görgüsünü samimiyetle herkesle paylaşırdı. Kim derdi ki binlerce insanı beyin ameliyatlarıyla hayata döndüren Prof. Tunçbay'ı, bir beyin kanamasının ebediyete götüreceğini.
Kader bu işte, önüne geçilemiyor. Erdem Tunçbay hayata gözlerini yumdu ama can kattığı hastalar, yetiştirdiği öğrenciler ve bizler onu hiç unutmayacağız.

Foça'dan
Demirağ yakışanı yaptı

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça ve Yenifoça'daki sosyal tesislerin özel sektöre kiralanarak "özelleştirilmesi" kararından vazgeçti. Başkan Demirağ ve Belediye Meclisi toplanarak yoğunlaşan tepkileri değerlendirdi ve 26 Kasım'daki ihaleyle uygulanacak karardan vazgeçti. Toplantıda, tesisleri Günal Biçer müdürlüğündeki belediyece kurulan şirketin işletmesi benimsendi. Foça ve Yenifoçalılar, karardan oldukça memnun. Şimdi "Başkan yakışanı yaptı" diye konuşuyorlar...

hayattan
Salihli leyleği havada gördü

Yaz rehavetinden uzaklaştığımız şu günlerde, tanıtımın "olmazsa olmaz" ilkelerinden biri halihe gelen fuarlar da ardı ardına açılmaya başladı. Üyelerini önemli fuarlara ulaştırmayı bir gelenek haline getiren Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, sonbaharla birlikte fuar sezonunu açtı. Oda, Eylül ayında bir hafta içinde üyelerini İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen 5 fuara birden götürerek, bu konuda kendi rekorunu kırdı. Son 18 ayda Salihli TSO üyelerinin ziyaret ettiği fuar sayısı ise 47'yi buldu.
İstanbul'daki 16. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı, Ankara'daki Uluslararası Yapı Fuarı, yine İstanbul'daki Güvenlik ve Yangın Fuarı ISAF, Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı'ndaki yenilikler yerinde incelendi.

küpe
İnsanın en büyük dostu zorluklardır, çünkü insanı karşılaştığı zorluklar kuvvetlendirir.
Gassan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA