• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vurdu mu indiren adamı kaybettik ERKİN USMAN

Vurdu mu indiren adamı kaybettik

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2011, 00:00
Şakir Erman, İzmir ve Türk voleybolunun en nadide isimlerinden biriydi. Müthiş fiziğini ve gücünü kullanarak voleybolumuzun emeklemeye başladığı devirlerde filelerin tutulmaz adamıydı, vurduğunu indiriyordu.
Üç İzmirli, efsane beden eğitimi öğretmeni Mahir Araz ve ebediyete göçen mimar Semih Aygıt'la birlikte Şakir Erman, Türk Milli Takımı'nın gözdeleriydi. Ayhan Demir'in, hem oyunculuğunu hem de antrenörlüğü yaptığı 1953 yılında Yugoslavya maçlarıyla başlayan çıkış voleybolumuzun temel taşları oldu.
* * *
Şakir Erman, İzmir Saint Joseph'i bitirdikten sonra, İzmir Ticaret Lisesi'den mezun oldu. Daha sonra da İzmir Ticari İlimler Akademisi'ni tamamladı. Almanya'dan iş teklifi aldı, daha sonra Türk Hava Yolları'nın Almanya temsilciliğinde çeşitli görevlerde bulundu. Emekli olduktan sonra kardeşi yine ünlü voleybolculardan Emin'le birlikte Çeşme'de inzivaya çekildi, 76 yaşında hayata gözlerini yumana dek orada yaşadı.
* * *
Şakir Erman fanatik bir Altaylı idi. Yazdığı mektuplarda imzası Altaylı Şakir idi. Hem siyah-beyazlı formayı giydi hem de İstanbul'da F.Bahçe'de oynadı. Şakir Erman'ın göçmesiyle Türk sporu önemli bir bireyini yitirdi. Ailesine taziyetlerle.

hayattan
Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar
Bu devirde ilkeli olmayacaksın. Alt kademesinde çalıştığın kişilerin söyledikleri yanlış bile olsa kafanı emme basma tulumba gibi sallayacaksın.
Aksini yaparsan gidersin.
* * *
Atalarımız boşuna söylememişler. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Tıpkı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne bağlı Semt-1 Polikliniği'nin sorumlusu uzman doktor Haldun Arslan'ın başına geldiği gibi.
Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki poliklinikte bir yıl önce göreve getirilen Dr. Arslan, sık sık yağmur sularının bastığı bekleme salonu sorununu çözdü, yıkık dökük duvarları pırıl pırıl boyattı ve insanın içini ferahlatan fotoğraflarla donattı. Kapı pencerelerini değiştirtti. Nasıl yaptı.
Hayırsever vatandaşları ikna ederek.
* * *
Diyabet ünitesini açtı ve fizik tedavi merkezini geliştirip daha işlevli olmasına katkıda bulundu. Merkezi, Sağlık İl Müdürü Mehmet Özkan açtı ve Haldun Arslan ile ekibine teşekkür etti.
En önemlisi Türk insanının hasret olduğu güler yüzle karşılanmayı tüm personeline aşıladı.
* * *
Vatandaşlar tedavi sırasını müzik eşliğinde bekledi.
Şimdi ne oldu biliyormusunuz?
Poliklinik sorumlusu uzman doktor Haldun Arslan görevinden alındı.
Neden görevden aldığını açıklamak Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rahim Özdemir'e düşmez mi?
Ben değil orada tedavi gören yüzlerce hastası merak ediyor.

siyasetten
CHP'li kadınlar çarşıya çıktı

CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları, "2011 iktidar yılı" hedefine ulaşmak için çalışmalarına hız verdi. Bu bağlamda Karşıyaka Çarşı esnafı tek tek dolaşılarak CHP'nin esnaf programı anlatıldı.
50 kişilik kadınlardan oluşan çalışma grubu Karşıyaka Çarşı esnafı ile görüşerek onların dert ve sıkıntılarını dinledi. CHP'nin esnaf ile ilgili programını iktidarları döneminde yapacaklarını anlattılar.
Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da, "2011'de mutlaka iktidar olacaklarını ve bunun için de biz kadınlar olarak üstümüze düşen her türlü çalışmayı mutlaka yapacağız" dedi.

küpe
Dünyada hiçbir yol, kalple beyin arasındaki kadar uzun değildir.
Lagerlöf

fıkra
Balık hafızası

"Doktor, bende balık hafızası septomu var" dedi incecik, güzel mi güzel bir kız.
"Beş dakika önce yaşadığım bir olayı kesinlikle hatırlamıyorum. Bana yardım edebilir misiniz?"
"Tabii" diye cevap verdi doktor, sonra ekledi:
"Şimdi bütün elbiselerimizi çıkarıp, çırılçıplak kalın ve divana uzanın."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA