• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tütünbank’ın eski çalışanları perişan ERKİN USMAN

Tütünbank'ın eski çalışanları perişan

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2012, 00:00
Kemal Karabacak, Eşref Kaş, Serpil Şar Doruk, Muzaffer Şengel ve Selma Ayşe Göçmen...
Bu beş kişi, Türkiye Tütüncüler Bankası A.Ş. Memur ve Hizmetlileri Sosyal Sigorta ve Yardım Sandığı Vakfı'nın emekli üyelerinden.
Kemal Karabacak, Tütünbank'ın 3 bin 600 eski çalışanı perişan" diyor ve ekliyor:
"Maaşlarımız yüzde 40 azaldı. SSK, 36 milyon nakit paramızın, 7 milyon 500 bin lira değerinde gayrimenkulümüzün üzerine oturdu. Aslında bu meblağın üyelerimize dağıtılması gerekirdi. Açtığımız davalar, 2003'ten beri devam ediyor."
* * *
Tütünbank mağdurlarından Muzaffer Şengel de, "Uzun yıllar yüksek ek primler ödeyerek güçlendirdiğimiz, Yardım Sandığı Vakfı'nın SSK'ya aktif ve pasifi ile devrettirilmesi ile birlikte emekli maaşlarımız yüzde 40 azaltıldı. Mağduriyetimiz çok büyük. Haksız şekilde büyük mağduriyetlere uğradık" diyor.

kentten
Özbek'te taşocağı isyanı

Urla'nın tarihi Özbek köyüne 500 metre mesafede taşocağı izni verildi, köylüler ayaklandı.
Köylüler, "Yasa, taşocağı işinin zeytin tarlalarına en az 3 kilometre uzaklıkta olması gerektiğini belirtiyor. Yetkililer izin verilen taşocağının içme suyu kaynağı ve Özbek köyüne kaç metre mesafede olduğunu gelip ölçsünler" diyor.
* * *
Bu köy, Özbekistan'dan gelen bir aşiret tarafından kuruldu. Tarihi bin yıl öncesine dayanan 1100 nüfuslu Özbek köyü sakinleri bir aydır çok huzursuzlar.
Hemen belirteyim, köye 500 metre mesafedeki Burgaz mevkiinde kurulacak taşocağı, o bölgede bulunan köyün tatlı su kuyuları ve binlerce zeytin ağacına zarar verecek. Patlayan dinamitler sonucu 500 metre ileride bulunan köyün evleri zarar görecek.
Ayrıca kuzeyden esen rüzgar tozu toprağı Özbek'e taşıyacak.
Özbek Muhtarı Işık Erdoğan'dan bir görüş:
"Köyümüzün gururu masmavi deniziyle ünlü Akkum sahiline bu nedenle turist de gelmez. Bu taşocağının bir değil pek çok zararı olacak. Bu iznin iptali için gerekli tüm yetkili mercilere şikayet dilekçesi verdik. Yasada 'taşocağı izni zeytin tarlalarına en az 3 kilometre mesafede olmalı' diyor. Bu izni verenler yer incelemesi yapmadan vermişler. taşocağının çalışmasına asla izin vermeyeceğiz."

kentten
Avcı, İzmir'e geliyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 11 Ocak 2012 Çarşamba günü, Karşıyaka 1912 Derneği'nin konuğu olacak.
Karşıyaka 1912 Derneği Başkanı Sait Gürsoy, "Avcı ile 100. yılımızda geçmişten geleceğe futbol başlığı altında, söyleşide bulunacağız" diyor ve taraftarlara bir de mesaj veriyor:
"Şimdiden randevu tarihini ajandanıza not almanızı rica ediyor, davet edeceğiniz dostlarınızla birlikte İzmir spor kamuoyu önünde iyi bir ev sahipliği yapacağımızı umuyoruz."
Bu ilginç toplantı 18.15'te Hilton Oteli'nde başlayacak ve biri "söyleşi" diğeri "soru-cevap" olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecek.

laflama
* Artık Hint kumaşları bulunabiliyor. Bulunmaz Hint kumpasları var mı? Asıl sen onu söyle!
* Affan Dede'ye para saydım. Bana çocukluğumu satacakken, o beni sattı üleeeen!
* Nazar etme ne olur, saksıyı çalıştır senin de olur.
* Yağmur yağıyor, seller akıyor. Arap Bacı köşede şemsiye satıyoooor!
* Ben açık kapıyı sadece, gönül hırsızlarına bırakırım vallahi!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
İnsanları yükselten iki meziyet vardır. Erkeğin mert, kadının iffetli olması.
Napoleon



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA