• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kurultay’dan sorular ERKİN USMAN

Kurultay’dan sorular

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2012, 00:00
Bir CHP Kurultayı daha noktalandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu istediği isimlerle çalışma şansı yakaladı. Listeye sağdan-soldan, korsan giren bir kaç kişi olsa da büyük ölçüde Kılıçdaroğlu damgası vardı. CHP Lideri'nin bundan sonra işi hem daha kolay, hem daha zor.
Öyle ya; artık parti,yönetimi açısından bir sorun yok. Adeta dikensiz gül bahçesi. Hiç bir Liderin yakalayamadığı bir şans belki de bu. Bundan sonra halkın beklentisi; CHP'nin etkin politikaları.Ekonomide, yargıda, siyasette ve sosyal yaşamda.Kavgasız- gürültüsüz.İşte bu yüzden çıta yüksek. Yani halka inilmezse, dar kadrosu siyaset yapılırsa, sürekli tartışmalar alır yürürse büyük sıkıntı olacak demektir. İşte o zaman da CHP'de çalkantılar başlar.
CHP Kurultayı'nın bir başka önemli notu; eskilerin elde ettiği başarı. Adnan Keskin, Nihat Matkap, Gürsel Tekin, Fikri Sağlar Ercan Karakaş, Murat Karayalçın gibi isimler, gelecekte CHP içinde tecrübelerini konuşturacağa benzer.Yenilerden ise dikkatler; büyük ölçüde Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nun üzerinde.Ve bir soru: CHP Lideri 'parti gelecekteki başkanını hazırlamalı' dediğine göre bakalım, yeni lider eskilerden mi, yenilerden mi çıkacak?
Ve bir başka soru: Son Kurultay'da Aziz Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ikilisi kendi arkadaşlarını parti yönetimine taşıma konusunda büyük başarı gösterdi. Hemen her noktada Yüksel-Kocaoğlu ekipleri var. PM'de de, Yüksek Disiplin Kurulu'nda da, Bilim Kültür Kurulu'nda da. Tabi bunun sırrı, son dakikada ortaya çıkan 'çilingir liste'. Kimileri bu listeden Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun haberdar olmadığını söylüyor. Kimileri ise 'Haberi olmasaydı bu cesaret gösterilemezdi' şeklinde değerlendirme yapıyor.
İşte bu sorunun yanıtı, bir kaç gün içinde belli olacak. Yani Kılıçdaroğlu MYK'yı seçtiğinde. Eğer Alaattin Yüksel MYK'ya girerse bilin ki CHP Lideri 'çilingir liste'nin tam içindedir. Yok; Yüksel olmazsa, o zaman da CHP içinde tepki çeken 'dar kadrocu oluşum' tasfiye edilecek demektir.Ya da 'kenara çekilecek'. Kurultay sonrası en dikkat çeken gelişmelerden biri bu.

hayattan

Özgür, Ege'yi sallayacak!

Ocak ayında çıkarttığı "Brass Bu İşleri" albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat'ın; Makedonya kökenli, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşliğinde sahne alacağı LTB Yaz Konserleri başlıyor.
Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri; 24 Temmuz - 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında Akçay, Ayvalık, Dikili, Foça, Alaçatı, Kuşadası, Didim, Turgutreis, Bodrum ve Datça Belediyeleri'nin ev sahipliğinde, ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Kendisini "sanatçı" değil "sevdalı" olarak adlandıran Özgür Kıyat; etnik, evrensel ve popüler tınıları kaynaştırdığı şarkılarını, Aguşev Orkestrası eşliğinde 10 tatil beldesinde gerçekleşecek Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri'nde müzikseverlerle buluşturacak.

küpe
Resim, hissedileceği yerde gözle görünen bir şiir, şiir de, görüleceği yerde hissedilen bir resimdir.
Leonardo da Vinci

fıkra
Aileden oldun!

Genç adam nişanlısının evine yemeğe gitmişti. Sofradan kalktıktan sonra genç kız ona:
"Görüyorsun ya, sen de aileden oldun, sevgilim" dedi.
"Ya! Nereden anladın bunu?"
Genç kız izah etti:
"Annemin zeytinyağlıdan sonra tabağı değiştirmediğine dikkat ettim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA