• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EGİAD kongresi için son sözler ERKİN USMAN

EGİAD kongresi için son sözler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.11.2012, 00:00
Doğan: Üyelere yeni pazarlar
EGİAD 12, EGİAD'ın Yönetim Kurulu ve çeşitli komisyonlarında görev yapan birbirinden değerli 25 genç işadamından oluşuyor.
Ekip, seçimlere neredeyse 1 yıl önce hazırlanmaya başlamış, bu sayede bugün kamuoyuyla paylaştıkları 20 projeyi de olgunlaştırma fırsatı bulmuş.
Üyeler için planladıkları "EGİAD Veri Madeni", "Birlikte Çalışıyor, Birlikte Kazanıyoruz", "EGİAD Üye Destek ve Proje Ofisi", "Birlikte Büyüyoruz", "EGİAD Ar-Ge ve İş Geliştirme Merkezi" projeleri ile EGİAD'ta bir durum tespiti yaparak, yola çıkmaya hazırlar.
Kenan Doğan'ın hedeflerinden satırbaşları:
* Daha güçlü ve etkin EGİAD için iki yılda 500 aktif üye.
* EGİAD Liderlik Akademisi, üyelerimizin kişisel gelişim yolculuğunda önemli kilometre taşı olacak.
* EGİAD üyelerinin yeni pazarlara ulaşması için köprü olacağız.
* Enerji verimliliği projesi ile üyelerimizin enerji kayıplarını artırmayı hedefliyoruz.
* EGİAD Parlamento ilişkilerinin geliştirilmesi, EGİAD'ın var olan gücünün devamında ve artarak büyümesinde çıkış noktası olacaktır.
* EGİAD ailesinin birlikte keyifli anlar yaşaması ve güzel anılara sahip olması samimi gayretlerinin en doğal ürünüdür.

Kaya: Büyüme sürecine doğru

Takım 12, EGİAD için çalışan ve 12. dönemde hep beraber üretmek isteyen bir grup EGİAD'lı tarafından oluşturuldu. Takım 12'de her yaş grubundan EGİAD'a değişik dönemlerde üye olmuş bir ekip seçildi.
Takım 12'nin hedeflerinden satırbaşları:
* Takım 12, İzmir ve Ege Bölgesi'nin büyüme sürecini hızlandıracak projeleri ile önce EGİAD üyelerinden tam not aldı. Takım 12, ticari ve ekonomik kapsamlı projelerinin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle EGİAD'ı ölümsüzleştirecek bir projeye de imza atacak.
* Takım 12'nin İzmir'e kalıcı bir eser bırakmak amacıyla hazırladığı "EGİAD Anıtı ve EGİAD Parkı" projesi, derneğin güçlü kimliğini simgeleyen bir nişan olarak EGİAD adını geleceğe taşıyacak.
* Konak Belediyesi ile ortak yürütülerek hazırlanan projede protokol imza aşamasına gelindi.
* EGİAD kültürü ve geçmişinin tamamına sahip çıkan, başarılı projelerin devamını hedefleyen ve yepyeni projeler ile EGİAD'ın sıçrama dönemine girmesini hedefleyen Takım 12, seçim sürecinde EGİAD dışında hiçbir siyasi veya resmi merciden destek talebinde bulunmayarak, bütün enerjisini üyelerinin kalbini ve aklını kazanmak için harcamıştır.

kentten
Kemeraltı bunu konuşuyor!

Kemeraltı İzmir'in kalbi. Büyük sıkıntılar yaşansa da tüm İzmirliler için önemli bir nefes alma alanı. İşyerleri, kafeler, restoranlar, pasajlar.
Her şeye rağmen en ucuz ve kaliteli ürünler burada. Bir alışkanlık, köklü ilişkiler nedeniyle bir dostluk merkezi.
Tarihi Kemeraltı Derneği'nde yeni yönetim değişikliği ve 40 yıllık Kemeraltılı İlyas Gönen'in göreve gelişi ile önemli değişimler başladı. Konak Belediyesi ile Dernek Kemeraltı için el ele verdi, Aralık'ta önemli bir kampanya var: Yılbaşı alışverişi için Kemeraltı'na. Uzun yıllar sonra ilk kez, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Cahit Kıraç da destek ziyareti yaptı.
İyi şeyler olacak.
Geçen hafta Kemeraltı'nı ziyaret eden Tartan ilgi ile karşılandı. Esnaf büyük dostluk gösterdi. Ama anlatılan bir olay var. Tartan, Kemeraltı girişinde ağlayan bir kız çocuğu ile karşılaşır. Yufka yüreğini herkes bilir. Kıza neden ağladığını sorar. Yanındaki annesi cevap verir: "Palto istedi, alamadım, ona ağlıyor."
Hakan Başkan da kız babası. Dayanamaz. Kızı katar önüne beğendiği dükkana götürür, parayı öder, paltoyu alır, çocuğu mutlu eder. Aile Bayraklı'dan gelmiştir, önce Başkan Tartan'ı tanımazlar bile. Yaptığı hayır işleri ile de tanınan Tartan'ın bu olayı bir süredir Kemeraltı'nda en çok konuşulan konu. Bu tür sıcak, dost, sevecen yaklaşımlara o kadar ihtiyacımız var ki...

fıkra
Taşınmak

Stadyumun yanındaki eve, tribündeki seyircilerin sesleri geliyordu.
"Üç...Üç...Üç..."
Evde karısı ile sevişen adam ise yakınıyor:
"Stadyumun yanındaki evden taşınacağım vallahi. İnsan gaza gelip ne yapacağını şaşırıyor."

geçmişten
Yanlış telgraf

Üçüncü Ordu Komutanı Hafız İsmail Paşa, Bağdat Valisi Sülayman Nazif'e 10 bin okka şeker ve bin okka çayı yirmidört saat içersinde göndermesi için telgraf çekti.
Şairimizin cevabı kısa ve net oldu:
"Herhalde Çin imparatoruna gidecek, telgraf yanlışlıkla bana gönderilmiş..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA