• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Buca-Karşıyaka hattı ERKİN USMAN

Buca-Karşıyaka hattı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.07.2013, 00:00
Buca ve Karşıyaka ilçeleri, İzmir siyasetinin harman olduğu yerlerdir.
Bu iki ilçe İzmir siyaseti için çok önem taşır.
Özellikle Buca ilçesi bünyesinden çok sayıda milletvekili, büyükşehir belediye başkanı, hatta bakan çıkarmış bir ilçe...
Karşıyaka da siyasi tarihte İzmir'de ilklerin ilçesidir.
Bu nedenle 2014'teki yerel seçimlerinde bu ilçelerde şu an yerel iktidar partisi konumunda olan CHP'de belediye başkan adaylarının kim olacağı büyük bir merakla beklenmektedir.
Karşıyaka'da da, Buca'da da CHP içerisinde oldukça fazla aday adayı bulunurken, parti tabanında 2014 yerel seçimleri için Buca'da Mehmet Süne, Karşıyaka'da ise yeniden Cevat Durak isimleri öne çıkıyor.
2004 yerel seçimlerinde İzmir genelinde özellikle kilit konumunda olan ilçelerdeki belediye başkanlıklarını AK Parti'ye kaptırmak istemeyen CHP'li kurmaylar, güçlü aday arayışları sürüyor.
Bu arayışlarında CHP Genel Merkezi'nin Buca için gündemine aldığı ilk isim CHP PM eski Üyesi Mehmet Süne... Buca'da AK Parti'de parlayan isim ise İsmail Bekiroğlu.
İlçe teşkilatında 2009 yılından bu yana yaşanan kavgalarının bir daha yaşanmaması için uzlaşıcı ve toparlayıcı yapısıyla Süne'nin ismi kurmaylar tarafından da CHP Buca'da aday gösterilecek isim olarak ilk planda tutulduğu Ankara kulislerinden yansımaktadır.
CHP Buca'da adaylık çalışması yaptığı iddia edilen diğer isimler ise şöyle:
Ali Engin, Filiz Yaşar, Ali Rıza Kaya, Necati İmam, Oktay Gökdemir, Ahmet Ersin, Turgay Bozoğlu, Heval Savaş Kaya, Ali Hıdır Uludağ, Öner Osmanoğulları.
* * *
Geçtiğimiz dönemlerde belediye başkanı adayı olarak girdiği seçimlerde daha çok şahsına aldığı büyük oy oranı ile seçim sonuçlarını alt üst eden ve ilçede CHP'nin son iki seçimi rahat kazanmasını sağlayan Cevat Durak'tan ilçe sakinleri gibi parti tabanı da son derece memnun...
Genel merkez kurmayları tarafından artarak devam eden bu ilginin, Durak'ın Karşıyaka ilçesine verdiği hizmetin ne kadar yerinde çalışmalar olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden parti kulisleri Durak'ın 2014 yerel seçimlerinde de tekrar banko CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı olacağını ekliyor.
İlçede Durak'a tüm bu başarısına rağmen kulislerde Buca ilçesinde de aday adayları arasında ismi geçen Ali Engin ile Cihan Türsen, Levent Eyipişiren, Rıfat Özer ve Günseli Sağlam'ın adaylık için nabız yokladığı belirtiliyor.

hayattan

Çeşme'de salsa geceleri

Çeşme'de yaşayan İngilizlerin buluşma mekanı İbo's Cafe'de Salsa Gecesi düzenlendi. İşletmeciliğini İbrahim ve Hatice Öztürk'ün yaptığı mekanda yaklaşık 50 kişi latin müzikleri eşliğinde eğlenip, dans etti. Çeşme Belediyespor Dans Antrenörü Burçay Cesur ile çocuk ve yetişkinlerden oluşan öğrencileri gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans edip konukları dansa kaldırdı. Celia Cruz, Marc Anthony, Hector Lavoe, Ray Barretto, Eddie Palmieri gibi sanatçıların parçalarının da çalındığı gecenin sonlarına doğru Türk ve Yunan ezgilerine de yer verildi.

geçmişten

Acaba?

Sokrat'a sordular:
"İnsan evlenirse mi, bekar kalırsa mı mutlu olur?"
Cevap verdi:
"Her iki halde de pişmanlık duyar."

küpe

Sabır ve zaman, işte benim bahadır askerlerim.
Tolstoy

günün fıkrası

Hav hav

İki küçük kedi okuldan dönmüşlerdi. Anneleri sordu:
"Bugün okulda ne öğrendiniz?"
İkisi birden cevap verdi:
"Yabancı dil öğrendik."
"Ya! Peki yabancı bir kelime söyleyin bakalım."
"Hav... Hav... Hav!"

laflama

* Varoşlarına hüzün gelmiş memleketimin!
* Ne içindeyim çemberin ne de dışında... Çember problemlerini çözemeyip matematikten ikmale kaldım usta!
* Bekarlık sultanlıktır ha... Evlenince Sultan kızın karşısında hazır olda mı beklerim diyorsun yani!
* Her dönemde vıcık vıcık olanlar var ya... Sözüm onlara gıcıksınız gıcık!
* Bazen yaşamda dördüncü olmak birinci olmaktan yeğdir. Okeye aranan dördüncü olmak gibi sözgelimi!
* Paran yok, pul koleksiyonun yok, malın mülkün olmasın ziyanı yok. Ama bir hobin olsun, merakın olsun yahu!
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA