• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme’de sürpriz aday ERKİN USMAN

Çeşme'de sürpriz aday

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2013, 00:00
Türkiye'nin emsalsiz turizm ve doğa cenneti Çeşme'de yerel seçimler ülkede pek az rastlanacak bir mücadele içinde geçecek.
CHP'den şimdiki Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu yeniden aday. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalıç, "Ben de varım" diyor. Yarışmaya aynı partiden şimdi yepyeni bir isim daha katılıyor: Dr.Mehmet Görgün.
Ilıca Şantiye Başkanı Ekrem Oran'a da adaylığını koyması için büyük baskı yapıldığı haberleri geliyor. Son aday Görgün, Çeşme'nin en eski yerli ailelerinden birinin, çiftçi ailenin oğlu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İzmir Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanlığı yaptı, başasistanlık ve şef yardımcılığı yaptı. Görgün, "Çeşme şimdiye dek belediyelerden hak ettiği hizmeti alamadı, hak ettiği yere gelemedi, neşteri ben vuracağım" diyor.
Doktor Görgün'ün vadettikleri:
* Çeşme'nin termal ısıtma ve termal tedavi merkezi olmasının ne kadar basitçe yapılabileceğini çok iyi bilen birisi olarak yıllardır yılan hikayesine dönmüş konuyu Çeşme Otelciler Birliği ve Esnaf Odaları gibi sivil toplum örgütlerinin de desteği ile çözeceğim.
* Çöp depolama alanlarını vahşi depolamadan çıkarabilmek için Büyükşehir Belediyesi ile bu konuda ciddi çalışmalar yaparak, yeraltı sularının kirlenmesini önleyecek, sinek ve hastalık kaynağı sahaları yok edeceğim.
* Tüm Çeşme genelinde güneş enerjili, ücret ve teminleri belediyece yapılacak aydınlatma sistemleri ile sokak aydınlatmaları olacak.
* Aşırı deniz kirliliğine yol açmış olan balık çiftliklerinin çok sıkı denetimi ve gerekirse bu koylardan kaldırılması için her türlü toplumsal baskı ve devlet gücünün gerektiğinde desteği ile sorunun çözülmesi için çalışacağım. Bu kirlilik çok yakında Ilıca'nın o pırlanta gibi plajına ulaştığında artık çok geç olacaktır.
* Ilıca-Alaçatı-Çeşme dörtyolunda trafik artık bir çile olmuştur ve her gün bir kazaya sebep olmaktadır. Bu teknoloji ve imkanlara rağmen nedense alt-üst yollar yapılmamaya inat edilmektedir.
* Çeşme merkezinde park sorunu tam bir çıkmazdadır. Acilen park alanları yaratılmalı ve merkezin her sahasına ulaşan elektrikli araçlarla 24 saat sürekli ücretsiz taşıma yapan sistem kurulmalıdır.
* Elektrik üretimi için kurulan rüzgar enerjisi pervanelerinin şehir merkezlerinden çok uzakta yapılması sağlık ve görüntü kirliliği açısından çok önemlidir, sağlığı da olumsuz etkiler.
* Tüm plaj ve eğlence mekanlarına rant uğruna çevreyi kirleten, gürültüye ve halkın kullanımına kısıtlama getiren uygulamalara çok temkinli ve hep toplumun gerçek yararları lehine uygulamalarla düzenlemeler için çalışacağım. Sadece işgaliyeler ile Çeşme'nin imkanlarını pervasızca kullandırmayacağım.
* Çeşme'nin bazı bölgelerinde yaşlı bakım merkezlerinin kurulması için uygun alanlar yaratmaya çalışacağım.
* Şu anda Alaçatı açıklarında deniz altına deşarj edilmekte olan ve yeteri kadar arıtılmayan kanalizasyon sistemi en kısa sürede olması gereken şartlara kavuşturulmalıdır.

kentten
Güzelbahçe'ye 77 şair ve yazar

Güzelbahçe Belediyesi, Gece Pazarı'nda her gece bir şair veya yazarı konuk ediyor, okuyucularla buluşturuyor.
Güzelbahçe Sanat Buluşmaları adı altında gerçekleştirilen etkinliğin ilk haftasında şair Babacan Pesenkurdu, yazar Sezer Kılıç Nişancı, Nuray Kaya, Bilgin Şengül, Eda Lortlar, Zeynep Batimor, Mutlu Tuncer ve şair Namık Kuyumcu okuyucularıyla buluştu, kitaplarını imzaladı, söyleşi yaptı.
Bu arada Güzelbahçe Sanat Buluşmaları'na temmuz ayında katılacak olan bazı şair ve yazarların isimleri şöyle:
"Emel Kayın, Leyla Işık, Dilek Çubuk, Nilgün Erdem, Ecrin Lidia Cherieliuc, Sevim Korkmaz Dinç, Meriç Eryürek, Alaatin Gürırmak, Nail Uyar, Emine Azboz, Mine Ömer, Halim Yazıcı, Haluk Gür, Alihan Altıntaş, Fatma Ümit Fırat, Atila Er, Esma Zafer Ertan, Orhan Çetinbilek, Gönül İlhan Pazar, Müge Sandıkçıoğlu, Aygün Selvitopu, Mehmet Rayman, Atiye Tümüklü."

küpe
İnsanoğlu, sevildiğini sandığı için aşık olur.
Alain

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA