• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Camiye kütüphane ERKİN USMAN

Camiye kütüphane

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2013, 00:00
Ali Çetinkaya, Kınık ilçesinin Yayakent beldesinde yaşıyor. Çarşı Camisi'nin imamlığını yapıyor.
"Yıllardır Yayakent'te yaşıyorum. Ekmeğini yiyor, suyunu içiyor, havasını soluyorum. İstiyorum ki hem cemaata hem de köyün çocuklarına ve gençlerine ikinci bir yararım dokunsun. Dini bilgilerimizin şiirlerle-öykülerle-romanlarla çoğalmasını istedim. İstedim ki Yayakentli'nin daha renkli bir dünyası olsun. İstedim ki Mehmet Akif Ersoy'u, Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı, Cahit Külebi'yi, Bekir Yıldız'ı, Ömer Seyfettin'i, Karacaoğlan'ı daha yakından tanıyalım. Çocuklarımızı Gülten Dayıoğlu ile Daniel De Feo ile, Jules Verne ile buluşturalım. İstedim ki camimiz ibadet merkezi olmasının yanı sıra kültür merkezi gibi de çalışsın. Bu eksikliği gidermek gerek diye düşündüm."
Gazeteci Hülya Dinçel aracılığıyla Rasime ve Recai Şeyhoğlu'na ulaşan Ali Yeşilyurt'un tek sorusu vardı: "Camimize kütüphane kurar mısınız?"
Sonuç: 485 kitapla Çarşı Camisi'ne zengin bir kitaplık kuruldu. Çocuk kitaplarının da bir hayli bulunduğu kitaplık 23 Haziran 2013'te sessizce hizmete girdi bile.
Anne Şeyhoğlu ile oğul Şeyhoğlu açılışa bile katılamadı. İmam Ali Bey çok mutlu, "Bundan böyle camideki sohbetlerimiz daha bir güzelleşecek. Daha bir renklenecek. Kitaplıkla, kitaplarla buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Kitaplığımızı gün geçtikçe daha da zenginleştireceğiz" derken, Recai Şeyhoğlu da önümüzdeki günlerde annesini alıp beldeyi ziyaret edip 50-100 kitapla kitaplığa destek olacak.

hayattan
Kral Noyaner'i anıyoruz

Gazinocular Kralı Atalay Noyaner, ölümünün 3. yılında Narlıdere'deki kabrinin başında anılacak. Yaşadığı sürece eğlence dünyasının sembol adamı olan Noyaner'e çeşitli kurum ve kuruluşlara verdiği ilgi ve destek nedeniyle 3 binin üzerinde plaket verilmişti. İşletme tahsilli Noyaner, babası Cemal Noyaner'den aldığı bayrağı çok yükseklere taşımış, yardım yemekleriyle adeta "Ortadirek"in eşsiz dostu olmuştu. Akasyalar'da her keseye uygun programlar yaptı. Sonra Konak'taki Maksim damga vurdu İzmir gecelerine. Ve İnciraltı'ndaki Turkuaz Tesisleri girdi sıraya. Şimdi bayrağı sevgili kızı Berna Noyaner başarıyla taşıyor. Atalay Noyaner'i İzmirliler hiç unutmayacak, biz de hiç unutmayacağız.

kentten
Mimar Kemalettin'de her yere bir kamera

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği olağanüstü kongresi yapıldı. Dernek Merkezi'nde yapılan seçimler, iki adayla yapıldı. 162 üyenin oy kullandığı seçimleri 96 oy alan Ömer Doğan Altınpınar kazandı. Rakibi Ural Yavaş ise 66 oyda kaldı.
Derneğin yeni Başkanı Ömer Doğan Altınpınar, "Yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte dernek üyelerimizin sorunlarının çözümü konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Büyükşehir Belediyesi bölgemizdeki ana yolları yaptı. Şimdi ara yolların yapılması için Konak Belediyesi ile görüşeceğiz. Ayrıca bölgemizdeki gerekli MOBESE kameralarını kısa sürede taktırmayı hedefliyoruz. Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nde her yer kameralarla izlenecek. Takılan bu kameralar sayesinde çarşımız daha güvenli olacak" diye konuştu.
Bir önceki yönetim kurulu başkanı İzzet Avcı ve yönetimine de teşekkür eden Altınpınar, "Biz de onların bıraktığı yerden çalışmalara devam edeceğiz. Derneğimiz 2002 yılında kuruldu. Bize destek olan üyelerimize teşekkür ediyoruz. Çok çalışarak onların güvenine layık olmaya çaba göstereceğiz" dedi.
Olağanüstü kongrede seçilen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ömer Doğan Altınpınar, Hasan Koca, Murat Tunçer, Behçet Yılmaz, Gürcan Keskiner, Bedri Çıtır, İlkay Kurdaş.

küpe
Avladıklarını yemeyip bırakmak aslanların işidir.
Nizami

günün fıkrası
Küçük Mahmut derslerine çok iyi çalışıyordu, sonuç olarak da sınıf birincisiydi.
Babasının bu tabloya pek sevindiğini söylemeye gerek yok.
O akşam da oğlanın getirdiği pekiyilerle dolu karneyi gözden geçirdikten sonra, hafifçe öksürerek genzini temizledi ve "Besbelli bu çocuk zekasını benden almış" dedi.
Anne bunun üzerine "Ona şüphe yok" dedi ve ekledi:
"Zira benim zekam yerinde duruyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA