• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seçim yaklaştıkça heyecan da artıyor ERKİN USMAN

Seçim yaklaştıkça heyecan da artıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.07.2013, 00:00
Şu an daha çok nabız yoklanıyor. Gerek adaylık düşüncesi olanlar yapıyor bunu gerekse partiler kamuoyu ne düşünüyor bilmek, görmek istiyor.
Bu yolda da şüphesiz en etkili başvuru araçları araştırma şirketleri oluyor.
İşte ben de şimdilerde gerek İzmir, gerekse aldığım duyumlara göre Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde büyük yankı uyandıran SONAR'ın anketinden bahsedeceğim.
* * *
Anket için İzmir'de 3 bin 26 kişiyle görüşülmüş ve siyasi eğilim belirlenmeye çalışılmış.
İzmirlilere 'Adayların hangi görevlerde bulunmuş olmalarını isterdiniz' sorusu da sorulmuş. Genel kanaat 'İzmirli' olması üzerine şekillenmiş. Buna göre 'Aday İzmirli olmalı' diyenlerin oranı yüzde 20.4, 'Kim olduğu belli değil desteklediğim partinin adayı olması yeterli' diyenlerin oranı yüzde 18.6, 'Aday başarılı, tanınmış ve İzmir'e faydalı olmuş bir işadamı olmalı' diyenlerin oranı ise yüzde 17.5 olarak ortaya çıkmış.
Ve asıl soru sona bırakılmış.
"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda kimi görmek istersiniz?" denmiş İzmirlilere. "Aziz Kocaoğlu, Hüseyin Aslan, Hakan Tartan ve Cevat Durak'ın isimleri belirtilmiş, bu isimlerden hangilerine oy verip vermeyeceklerini söylemeleri istenmiş. Kentin halihazırdaki Başkanı Kocaoğlu'na oy verebileceklerini belirtenler yüzde 85.4, Hüseyin Aslan'ı tercih ederim diyenlerin oranı ise yüzde 82.8 şeklinde belirmiş. Hakan Tartan yüzde 82.1, Cevat Durak da yüzde 81.4 ile Aslan'ın ardından sıralanmış.
Anketin verileri kadar bu verilerin ne anlama geldiğini anlatan SONAR'ın Başkanı Hakan Bayrakçı'nın söyledikleri de çok önemli. Özellikle mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun diğer üç isimle yakın oranlarda olmaması gerektiğini yadırgadığını özellikle belirtiyor Bayrakçı. Ve devam ediyor: "Çünkü kendisi şu an için görevinin başında ve bu pozisyonu gereği de çok önde olmalıydı. Diğer üç isimden özellikle Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a dikkat diyorum. Çünkü hem birebir siyasetin içinde değil hem de diğerleri gibi belediye başkanlığı yapmıyor. İster bugüne kadar yaptığı konutlarla ister son dönemde açıkladığı projelerle ister halkla olan diyaloğu ile deyin bir gerçek var ki, o da İzmir kamuoyunda Hüseyin Aslan algısı yerleşmiştir."

hayattan
Şifreyi paylaşmayın

Ekonomist Adnan Öztekin, Ramazan Bayramı alışverişlerinde kredi kartı ve banka kartı (maaş kartı) kullanmayı tercih edecek vatandaşları uyararak, "Vatandaşlarımız yaptıkları alışverişlerini öderken, kullandıkları kartın karşı firma görevlisi tarafından güvenli bir şekilde pos cihazından geçirilmesine çok dikkat etmeli ayrıca kartlarının pos cihazı dışında bir cihazdan geçirilmemesine izin vermemelidir" diyor.
Verilere göre ülke genelinde kullanılan banka kartı (maaş kartı) sayısı 83 milyona, kredi kartı sayısı ise 55 milyona ulaştı.
Öztekin, "Günlük hayatımızdaki alışverişlerin vazgeçilmez parçası haline gelen kredi kartları ve maaş kartlarının kullanımı bayram alışverişinin gelmesiyle önümüzdeki günlerde daha da artacak. Bayramlarının zehir olmasını istemeyen vatandaşlarımız yapacakları kartlı alışverişlerde çok dikkatli olmalıdır" diyor.
"Tüm vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışverişlerini kartlarıyla yapması en büyük arzumuzdur" diyen Öztekin, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın gerek alışveriş esnasında gerekse sonrasında sıkıntı yaşamaması için alışverişlerini banka kartı veya kredi kartı ile yapacaksa eğer kart kopyalama ve dolandırıcılığına karşı uyanık olmalıdırlar. Bu nedenle ne şartta olursa olsun kartlarının şifre ve güvenlik numarası başta olmak üzere kart bilgilerini hiç kimseyle veya kurumla paylaşmamalıdırlar."

küpe
En dar zamanlarda bile, münasebetsiz işlere harcanacak devlet parası vardır.
A. Manzoni

günün fıkrası
Neymiş...

Mesleği doktorluk olan genç bir turist yabancı bir ülkedeki hastaneyi geziyordu. Her yatakta üstünde kısaltma anlamına gelen birkaç harf bulunan yaftayı görünce doktora sordu:
"A.K. ne demek?"
"Akciğer konjestiyonu?"
"Peki D. ve B."
"Sırayla dizenteri ve böbrek taşı..."
"Ya A.B?"
"Onun manası da Allah bilir"

laflama
* 'Ben esmeri badem ile, fındık ile, fıstık ile beslerim' dedim demesine ama o esmer var ya o esmer, kuruyemişçi dükkanımı iflas ettirdi!
* Dimyat'a bulgura gitmeyelim. Telefon edelim kargoyla göndersinler emmioğlum!
* Neden 'Hacıyatmaz' deniyor da, "Hacı ne derdin var neden yatmıyorsun neden gözünü uyku tutmuyor?" diye, bir Allah'ın kulu bile sormuyor ülen!
* Devlerin aşkı büyük olursa, devlerin ayrılığında yaşanacak gürültü patırtıyı düşünemiyorum bile!
* Ada sahillerinde beklemiyorum. Ohhh mis gibi güneşleniyorum artık. Sakın gelme ulan be!
İbrahim Ormancı'dan



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI