• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Stersle başa çıkmak kolay ERKİN USMAN

Stersle başa çıkmak kolay

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.11.2013, 00:00
Tuğba Keskin yaratıcı drama eğitimcisi, kendisini sanata adamış. Birikimlerini sanat merkezi açarak paylaşmak istiyor. Sanatın her dalında eğitim vermeyi hedefliyor.
Karşıyaka'ya çok önemli prestij kazandıracak, Karşıyaka sinemasını yenileyerek sanat merkezine dönüştürüyor.
Çağın hastalığı stresle başa çıkmanın çok kolay olduğunu ve kendimize ayıracağımız bir saatin bile çok önemli olduğunu söylüyor ve ekliyor, "Sabah yataktan kalkışımız, giyinmemiz, yürüyüşümüz, yemek yememiz sanatsal doyumla daha bir anlam kazanır. Sanat estetik düşünce ve bilincimizi örgütler. Araştıran, inceleyen, sorgulayan, hoşgörülü ve düşünceli bireylerin yetişmesine olanak sağlar. Yaşadığımız kültüre en iyi katkıyı sanatla yapabiliriz. Tüm bunların bileşkesinde sevgi yatmaktadır. Sevginin gücü ile sanatın parçaları birleşir. Ben bunu kendime ilke edindim."
Tuğba Keskin bu anlamda önerilerinizi bekliyor.
Ona 0555 5949757 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

hayattan
Arnavutluk Bektaşilerine İzmir'den davet var

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait, Muharrem ayı aşure günü daveti üzerine Sivas ve Erzincan Alevi dernekleri ile Buca'daki cemevini ziyaret ederek buradaki canlarla sohbet etti, ikram edilen aşureyi yedi.
Bay ve Bayan Sait, aşure ikramından sonra cemevinde çocukların yanına diz çökerek Alevilere yönelik eğitim sohbetine katıldı. Sohbette Alevi dedesinin "Kamil insan" konulu dersini dinleyen Rifat Sait, "Bu bahsettiğiniz Sünni inançta da var, hepimiz kamil insanı tarif ediyor ve istiyoruz" dedi.
Dersi veren dedenin, "Bu öğretiler sadece burada değil, dersin sonrasında hayatın her safhasında uygulanmalı" sözlerine destek vererek, "İnançlarımızın güzel öğretileri bizim birbirimiz hakkındaki ön yargıları yıkabilir" dedi.
Aynı zamanda TBMM Türkiye- Arnavutluk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olan Sait, dünyada Bektaşiliğin merkezi kabul edilen Arnavutluk'taki Bektaşi babalarını İzmir'e davet edeceklerini belirtti.

ekonomi
Güney Amerika'ya Manisa çıkarması

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, şimdi de rotasını Güney Amerika'ya çevirdi. Manisalı 30 işadamından oluşan Manisa TSO heyeti dünya ekonomisinde yıldızı hızla parlayan iki Güney Amerika ülkesi Brezilya ve Arjantin'de 10 gün sürecek olan iş ve inceleme gezisinde ticari temaslarda bulunacak, ülkeler arasında ticaret köprüsü kurmaya çalışacak.
Manisalı işadamları 10 gün sürecek yoğun program öncesinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinde incelemelerde bulundu.
Manisa TSO üyeleri, Brezilya'nın en büyük şehri olan Sao Paulo'da kalacakları ikinci günde ticari görüşmelere imza atacak.
Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntıların işadamlarını fazlasıyla tedirgin ettiğini belirten üyeler şöyle konuşuyor:
"Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerin ekonomik durumları ortada. Bunun yanı sıra ülkemizin komşuları ile yaşamış olduğu sorunlar bulunuyor. İşadamları olarak bu şartları göz önünde bulundurduğumuzda üyelerimize yeni pazar alanları sunmamız gerekiyor. Oda olarak da son yıllarda dünyanın birçok ülkesine başarılı organizasyonlar gerçekleştirdik.
Uzakdoğu, Asya, Avrupa derken şimdi de rotamızı Güney Amerika'ya çevirdik. Güney Amerika dendiğinde ekonomik anlamda hızlı büyüme gösteren Brezilya ve Arjantin akıllara geliyor. Dünyanın takip ettiği bu iki ülkedeki gelişmeleri yerinde görmek ve burada bulunan işadamları ile bir araya gelmek istedik."

küpe

Deniz, dalgalarıyla deniz; hükümdar yardımcılarıyla hükümdar olur.
Beydaba

günün fıkrası

Taksimetre

Taksinin yokuşta frenleri patlamıs, müthiş bir hızla aşaği iniyor. Kayserili müşteri bağırmış:
"Durdur şu arabayı...'
Şoför panik içinde haykırmış:
"Durduramıyorum..."
"O zaman taksimetreyi durdur hiç değilse..." demiş, Kayserili.

laflama

* "Yok şundan cacık olmaz, yok bundan cacık olmaz" diyenlere "Sen iyi bir hıyar çeşidine benziyorsun. Senden iyi cacık olur" diyesim var.
* Durmadan gaf yapıp duruyor. Potolojik vaka yani!
* Ne mutlu, hala mutluyum diyebilene!
* Unutma! 'Afili' sözler asla kurtarmaz burnunun hep dikine giden 'gafili'...
* Kadınlar için "Eksik etek" denmesi bence çok saçma. Çünkü eteği eksik olanlar kadınlar değildir ki... Erkeklerin eteği olmaz. Tabii erkekler İskoç ise iş değişir bak!
* "Sakatat yemem" diye racon kesiyorsun ama bakıyorum işkembeden atıyorsun sen de!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA