• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Emekli bankacının umudu Torba Yasa! ERKİN USMAN

Emekli bankacının umudu Torba Yasa!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.06.2014, 00:00
Başta T. Tütüncüler Bankası memur ve hizmetlileri "Bizler Sosyal Sigorta ve Yardım Sandığı Vakfı'nın mağdurlarıyız" dediler ve bir daha hak arayışına çıktılar.
Yardım Sandığı Vakfı üyeleri önceki gün bir araya geldiler ve Kemal Karabacak'ı sözcü seçtiler.
Şimdi Karabacak anlatıyor:
"Vakıf Sandığımız 4 Nisan 2003'te SSK'ya devredilmişti. Ama, Sandığın vakıf senedinden doğan yasal haklarımız bizlere ödenmedi. En kötüsü, emekli maaşlarımız o tarihten itibaren yüzde 40 düşürüldü. Bu sıkıntıyı bu ülkede bizlerden başka hiç kimse yaşamadı.
5510 sayılı kanunun geçici 20. maddesinde; (bu maddenin 5. ve 6. fıkralarına göre SGK tarafından ödenecek olan aylık ve gelirler üzerindeki farklar ve bu madde çerçevesinde devre ilişkin belirlenecek usül ve esaslar bu maddenin yayımından önce 506 sayılı kanunun ek 36. maddesine göre devri gerçekleşmiş veya devam eden sandıklar için uygulanmaz) denilerek adeta bizim vakfımız ve üyeleri tekrar cezalandırıldı."
* * *
Vakıf sandıkları yöneticilerinin şimdi bir istekleri daha var.
O da şu:
Yeni hazırlanan "Torba Yasa'da; 5510 sayılı kanun ile 2008 yılından önce SGK'ya devir edilen vakıf sandıklarında vakıf senetleri hükümlerine göre emekli maaşlarımızın ve kaybettiğimiz haklarımızın iadesini talep ediyoruz."
Detaylı bilgi için: Kemal Karabacak Tel:0 532 3109394

hayattan
Bu çocukların alemi başka!

Verdiği 'suflörsüz' eğitim ile okulda uyguladığı ve "Burada her şey küçüğün" felsefesiyle eğitimde haklı bir yer edinen Bornova Küçük Şeyler Anaokulu'nun öğrencileri yaklaşan yılsonu nedeniyle anne babalarına yaptıkları sunum (Portfolyo) duygulu anlar yaşattı. Öğrenciler öğrendiklerini ve edindikleri becerileri anlatırken rahatlıkları ve güvenleri ile dikkat çekti.
***
Öğrenciler anne babalarıyla birlikte önce sınıf öğretmenleriyle bir araya geldiler. Yıl içinde öğrendiklerini örneklerle gösteren öğrenciler sunumlarının sonunda öğretmenlerinden hediyeler aldılar. Yıl içinde yaptıkları resim, seramik, el işi süslemelerden oluşan çalışmalarını anne babalarına verdiler. Öğrenciler müzik, modern dans, İngilizce, fen ve deney, spor, resim ve seramik sergisinin bulunduğu alanlarda da becerilerini ve yıl içinde yaptıklarını gösterdiler.
***
Öğrencilerin, keyifle yaptığı, anne babaların merakla izlediği fizik deneyinde, suyun kaldırma gücünü göstermek için su, tuz ve yumurtadan yararlanarak yumurtayı yüzdürmeleri ilgi gördü.

küpe

Kimse karıncalardan iyi vaaz veremez; karıncalar birşey söyleyemezler de ondan.
B. Franklin

günün fıkrası
Baş ve fes

Kel Mısırlı'nın fesini hamamda çalmışlar.
Hamamcı:
"Çalınmadı, sen hamama fessiz geldin" deyince kel adam başını oradakilere göstererek konuşmaya başladı:
"Allahaşkına bakın... Bu baş fessiz başa benziyor mu? Fessiz hamama nasıl gelir?"

laflama
* Atalarımız bazen saçmalamış canım.. Gemisini kurtaran değil, armatörün aptal kızını kafesleyen kaptan!
* Bir zamanlar "Sen ay ol, ben yıldızın olayım" diyordun. Şimdi "Sen tramvay ol, ben Mercedes'ten el sallayayım" diyorsun. Hey yavrum hey!
* Ah Köroğlu ah "Tüfek icat oldu mertlik bozuldu" diyerek yanıldın bak. Asıl "Sosyal medya icat oldu mertlik bozuldu". Var mı itirazı olan?
* Sezen Aksu'nun "Ben her bahar aşık olurum" diye bir şarkısı var. Bence finali şöyle olmalı "Her sonbahar da ayrılırım" İllaki aksiyon yani!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA