• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mavişehir, şimdi karanlık Şehir! ERKİN USMAN

Mavişehir, şimdi karanlık Şehir!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.09.2014, 00:00
Yakın yıllara kadar Türkiye'nin gözde yerleşim merkeziydi.
Geniş caddeleri, düzgün mimarisi ve ferahlatıcı atmosferi ile yaşayanların ve "şöyle bir dolaşmaya" gelenlerin de "Ohhhh be, dünya varmış" dedikleri o Mavişehir'de geceleri sokak lambaları yanmıyor.
İnsanlar, adını Gediz'den alan firmanın kararıyla karanlıkta yaşamaya mahkum ediliyor.
O güzelim Mavişehir böylece "Karanlık Şehir" oluyor.
***
Mavişehir Muhtarı Gürol Küçükgörür:
"Bu yakışıksız uygulama bütün yerleşim merkezlerinde sürüyor. Ama en ağır uygulama da Mavişehir'de. Bu gözde yerleşim merkezinde oturanlar, ya da buraya gelenler zifiri karanlığa mahkum ediliyor. Bu haksız uygulamayı Belediye Başkanlığına, AK Parti İl Başkanlığına, İzmir milletvekillerine ilettik."
***
Kadir Demirci bir Mavişehirli...
Demirci:
"Elektrik dağıtım şirketlerinin bu karanlık uygulaması kentin diğer kesimlerinde de uygulanıyor. Ama en ağırlıklı uygulama ise bu güzel semtte" diyor ve ekliyor:
"Bu özel bir tutum. Altında mutlaka bir şeyler var. Doğu illerimizde tahsilat yapamayanlar, açığı böyle çirkin yolla kapatmaya çalışıyorlar. Sokak lambalarının elektriğini halka ödetiyorlar. İtirazlar olunca da elektriği kesiyorlar, halkı karanlığa mahkum ediyorlar."

politikadan

Kurultay gününü bilmeyen Başkan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem İzmir'in Kurtuluş Günü ve hem de CHP'nin 91. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Atatürk'ün Anıt Kabri'ni ziyaret etti.
Anıt Kabir'deki protokol defterine de şunları yazdı.
"Sevgili Genel Başkanım.
4-5 Eylül tarihlerinde 18. olağanüstü Kurultay'ımızı bir demokrasi şöleni içinde gerçekleştirdik.
Bugün 9 Eylül 2014. Kuruluşumuzun 91. yılı...
Devrimlerinin yılmaz savunucusu arkadaşlarımla birlikte huzurundayız.
Hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık mücadelemiz hep sürecek."
* * *
Kılıçdaroğlu'nun, demokrasi şölenini anladık.
Devrimlerin yılmaz savunuculuğu da bildiğimiz slogan.
Çağdaş uygarlık yarışı da CHP'nin vazgeçilmezi.
Hepsi iyi hoş...
Yalnız, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kurultay tarihini bilmemesine ne buyrulur?

hayattan
Yeni bir salgın: Mavi Dil

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülen "Afrika Hastalığı", Trakya ve Marmara Bölgesi'nde ise "Mavi Dil" hastalığının yayılması büyük endişe yarattı. Hastalıklar nedeniyle birçok ilde hayvan hareketleri durduruldu. Hastalığın görüldüğü çok sayıda köy ve mahalle karantinaya alındı.
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aşılama konusunda yetersiz kaldığını belirtti. Dr. Rodoplu, "Bu da hastalığın yayılmasına neden oldu" dedi.
Mavi dil, özellikle koyunlarda görülen, sokucu sineklerle nakledilen viral bir hastalıktır. Mevsime bağlı olarak görülür, özellikle sokucu sineklerin sayısının arttığı rutubetli zamanlarla, yağmurlu yaz günleri, hastalığın en çok görüldüğü zamanlardır.
İlk olarak 1929 yılında Afrika'nın güney ülkelerinde çıkan hastalık deri üzerinde şişliklerle görülür. Aynı şişlikler iç organlarda da oluşur. Sütün birdenbire azalması, şiddetli düşkünlük hali, gebelerde yavru atma, hızla zayıflama, topallık ile kendini gösterir. Hastalık sokucu sineklerle bulaşır. Doğrudan temas da bulaşma yoludur. Ölüm oranı düşüktür. Hastalıktan korunmak için iki yöntem vardır. Birincisi sineklerle mücadele, ikincisi ise aşılamadır. İnsanlara da bulaşma ihtimali vardır.

küpe
Akıl dayağın önüne geçer amma, cesaret eğer cesaretse aklın önünde gitmelidir.
Arnavut atasözü

günün fıkrası

Görüş açısı

Kopenhaglı dört briç hastası. Hararetli bir partiden sonra sabaha karşı ayrılıyorlardı. Biri sordu:
"Rövanş için yarın kaçta buluşuyoruz. Akşam beş iyi mi?"
Bir diğeri atıldı.
"Olmaz... Yarın beşte nikahlanıyorum. Ama isterseniz, gece buluşabiliriz."

laflama

* Şu İstanbul trafiğini gördükten sonra "Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım" şarkısını yapanların aklına şaşıyorum!
* O şarkı sanırım şöyle olmalıydı, "Bir pazar sabahı dozer sesiyle uyandın mı hiiiç?"
* Her gün boğulma haberlerini gördükçe kendi kendime düşünüyorum. Tamam; havalar sıcak mı sıcak ve boğucu diye; denizde, barajda ya da gölde boğulmanın alemi var mı?
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI