• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Salih Esen: Üretim planlaması şart ERKİN USMAN

Salih Esen: Üretim planlaması şart

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.12.2014, 00:00
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen'den çarpıcı bir değerlendirme...
Esen, "Sanayici bürokrasi ile boğuşmak istemiyor. Bir gecede değişen yasalar, bizi çok rahatsız ediyor. Mali denetimler canımızı çok sıkıyor. Sanayici, kayıt dışı ekonomiye taviz vermeyen bir yapıda..." diyor. Türkiye'de 1 milyon 675 bin işletme olduğunu, bunların sürekli denetim altında tutulduğunu vurgulayan Esen şöyle devam ediyor:
"Bunun çözümü, sanayi arsalarının devlet eliyle yapılandırılmasındadır. Bunda büyük yarar var."
***
EBSO Meclis Başkanına sorduk:
"Bu nasıl olacak?"
Yanıt şöyle:
"Üretim planlaması olmalı, yatırımlar teşvik edilmeli. Mali konular yoruma açık değil, kesin nitelikte olmalı. Diğer bir konu ise, para batırmak istemeyen sanayicinin Ocak-Ekim dönemini kapsayan 10 aylık sürede yaşadığı karşılıksız çek sorunudur. 10 ayda 546 bin çek karşılıksız çıkmış. Bunun parasal karşılığı 16 milyar lira. 3 milyar liralık kısmı ödenmiş, 13 milyar buharlaşmış. İflas ertelemede davanın kabul süresi 1,5 yılı buluyor."
***
Salih Esen'den son bir görüş...
"Arz, talep dengesine bakılmaksızın gerçekleştirilmiş yatırımlar haksız rekabete neden olurken, cari açık da yaratıyor. Örneğin, doğalgaz ile çalışan enerji santralleri ürettikleri enerjinin satışından elde ettikleri gelirle, operasyonel giderlerini dahi karşılayamıyor."

egeden
Burak'ın hayali gerçek oldu

Yaşamını ailesi ile birlikte Tekirdağ Çorlu'da sürdüren down sendromlu Burak Bilgin'in rüyalarını süsleyen "yeşil kırmızılı forma" ve "takım ile birlikte hatıra fotoğrafı" özlemi geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşti.
Basketbolu çok seven, Pınar Karşıyaka ve Karşıyaka takımı olan Bostanlıspor basketbol takımının maçlarını sosyal medyadan takip eden Burak Bilgin, Çorlu'da oynanan Çorlu Belediyespor-Bostanlıspor maçından bir kaç gün önce yeşil kırmızılı ekibin baş antrenörü Engin Gençoğlu'na sosyal medya aracılığıyla ulaştı. Gençoğlu'na takımla tanışmak istediğini söyleyip, kendilerini ziyaret etmek amacıyla Çorlu'ya ne zaman geleceklerini ve hangi otelde kalacaklarını öğrendi.
Engin Gençoğlu kafileyi otelde ziyaret eden, oyuncularla tanışan Karşıyaka aşığı Burak Bilgin'e Çorlu Belediyespor maçı öncesi tüm oyuncuların imzaladığı Bostanlıspor formasını hediye etti.
"Dünyalar benim oldu" diyen Burak Bilgin'i maçtan önce de sahada basketbol oynarken, salonda bulunanlar ayakta alkışladı.

kentten

Kruvaziyer geliri yüzde 39 düştü

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçtiğimiz yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaptı. Bu yılın ilk 11 ayında ise 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist kente geldi. Kruvaziyer gemileriyle İzmir'e gelen yolcu sayılarında yaşanan yüzde 30,9'luk düşüş Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşide ele alındı.
Dünyanın en eski cruise seyahat şirketleri arasında yer alan İtalyan Costa Cruises'un Türkiye Müdürü Saltuk Kocabaş, "Şirketimiz, bünyesine bağlı bir geminin ana limanı olarak İstanbul'u ilan etti. Alsancak Limanı'nın da yalnızca kruvaziyer turizmine ayrılması için umudumuz devam ediyor. İzmir ana liman seçilirse İzmir turizmi büyük bir sıçrama yakalar" diyor.

küpe
Yetimler büyüdükçe, ahını alanlar küçülür.
Ahmet Yesevi

fıkra

Taksi yerine gemi

Bardan çıkan sarhoş, rastladığı kasketli adama öfkeyle çıkıştı.
"Bana derhal bir taksi çağır bakayım."
"Bana bak" dedi ilk çağrılan. "Ben taksi şoförü değil, gemi kaptanıyım."
Sarhoş gülümsedi:
"Ne var yani? dedi ve ekledi: "Öyleyse bir gemi çağırıver."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA