• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnsan hayatı ucuz mu? YUNUS KARAKAYA

İnsan hayatı "ucuz" mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.08.2014, 00:00
Son günlerde giderek artan seyir halindeki otobüslerin alev alması ve sık sık arızalanması, gözleri şehirlerarası hizmet veren seyahat firmalarına çevirdi.
Salihli-İzmir seyahatim sırasında yaşadığım olay işin doğrusu beni de çok endişelendirdi.
Bindiğim otobüsün yolda iki kez arıza yapması ve kaptan şoförün sonunda yolcularını yolda indirmek zorunda kalması beni tedirgin etti.
Her ne kadar şoför, "Otobüsümüz arıza yaptı" diyerek olayı hafifletmek istese de muavin ile yaptığı konuşma sırasında duyduğum, "Otobüs yanınca mı haber vereceğiz" sözleri 40'a yakın yolcunun felaketin eşiğinden döndüğünü gösteriyordu.
Otobüs firması yetkilileri ile yaptığım görüşmede otobüsteki arızanın sebebinin ise devir daim sistemindeki ısınma ve debriyajın dağılması olduğunu öğrendim. Ama işin ilginç tarafı, kaptan şoförün olaydan firma yetkililerini dahi haberdar etmemiş olması.

ARIZANIN SEBEBİ 10 NUMARA OLABİLİR Mİ?

Son günlerde otobüslerde yaşanan yangınlarla birçok iddia gündeme geldi. Araçların bakımsızlığı, yeterince sıkı denetim yapılmaması, yasadışı şekilde yakıt olarak on numara ve beş numara yağların kullanılması bu iddialar arasında. Ancak asıl nedenin 10 numara yağın, içine solvent katıp inceltilerek mazot seviyesine getirilip kullanılması olduğu öne sürüldü.
Ha.. Bindiğim otobüsteki arızanın gerçek sebebinin ne olduğunu tam olarak ben bilemem ama gerçek olan şu var: Benimle birlikte seyahat eden yolcuları Allah korudu. İnsan hayatı bu kadar da ucuz olmamalı.

Yeni yönetimden beklenti büyük


''Açıklanacak, açıklanıyor'' derken AK Parti İzmir İl Yönetimi nihayet açıklandı. AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna 4 Temmuz'da getirilen Bülent Delican yönetim kurulu listesini yaklaşık 27 günün sonunda açıkladı. AK Partililerin yeni yönetimden beklentileri bir hayli yüksek. Ancak yönetimde yer alan bazı isimlerin yerel seçim döneminde AK Partili Belediye Başkan adaylarıyla birlikte çalışmadığı iddiaları kulislerle konuşulmaya başlandı bile. Delican'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yönetimde görmek istediği bazı isimlere yer vermemesinin, eski Has Partililerin tepkisini çektiği öne sürüldü. Diğer taraftan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilçe başkanları arasında revizyon yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Haydi hayırlısı. Bakalım Delican Başkan, yüklendiği bu zor görevlerin üstesinden nasıl gelecek. İzleyip göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kim demiş gül yaşar dikenin himayesinde? Dikenin itibarı ancak gül sayesinde!
(Hz.Mevlana)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI