• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Faydasız baş mezara yaraşır YUNUS KARAKAYA

Faydasız baş mezara yaraşır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2014, 00:00
Mademki yaşıyor, o halde bir işe yaramalıdır insan. Ne kendisine, ne de etrafına bir yararı, bir karı dokunmayan ve ona buna yük olan kişinin yaşaması ile ölmesi arasında bir fark yoktur.

Köroğlu destek bekliyor

Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı'nın birebir maketini 2,5 yılda tamamlayan Selçuk'taki usta taş sanatçısı Dursun Köroğlu, şimdi de yaklaşık 1,5 yıl önce başladığı Bodrum Mozolesi'ni bitirmeye çalışıyor ama sizlerin de desteğine ihtiyacı var.
Usta taş sanatçısı Köroğlu, yine 1,5 yıl sonra tamamlanması beklenen Bodrum Mozolesi'nin yanında birçok resim üzerine de çalışmalar yaptığını belirterek, bu sanatın ayakta kalabilmesi için mutlaka maddi desteğin şart olduğunu dile getirdi...
34 yıldır Selçuk'ta yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır doğal taş el sanatları üzerine çalışan Köroğlu, uzun bir süre mozaik tarzında el sanatları üzerinde çalıştığını, daha sonra taşları döverek bulgur tanecikleri haline dönüştürüp resim yapmaya başladığını ifade etti. 2005-2006 yıllarında tarihe merak sardığını belirten Köroğlu, bunların tarihsel araştırmasını yaparak önce dünyanın yedi harikasından biri olan 1/100 ölçekli Artemis Tapınağı'nın birebir bir maket çalışmasını yaptığını ve 2,5 yıl sonra bu maketi tamamladığını kaydetti. Daha sonra Bergama'dan Berlin'e götürülen Zeus Sunağı'nın 1/25 ölçekli birebir maketini çalışan Köroğlu, şu anda yaklaşık 15 aydır yine dünyanın yedi harikasından biri olan Bodrum Mozolesi'ni 1/40 ölçekli birebir maketini çalışıyor. Bu çalışmanın yaklaşık 3 yılda tamamlanmasını hedefleyen Köroğlu, maketin yarıya yakın bir bölümün tamamlandığını, yaklaşık 1,5 yıl sonra tamamen sonlanacağını söyledi. Yapmış olduğu bu önemli ve değerli çalışmalarından dolayı maddi anlamda oldukça sıkıntı yaşadığını, ancak kendini tarih çalışmalarına adadığı için bu çalışmaları zor şartlarda da olsa yürütmeye çalıştığını belirten Köroğlu'nun sanatsever işadamlarının desteğine ihtiyacı olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.

Nasır başkanlara sorunlarını anlatıyor


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde 3 ilçeye ziyaret gerçekleştirerek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile görüşen MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm, yeni arsa üretilememesi ve binalardaki çıkma düzenlemesi ile ilgili sorunları dile getirdi.
İzmir'deki 12 ilçenin Müteahhit ve İşadamları Dernekleri Başkanlarıyla birlikte ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Necip Nasır, amaçlarının oluşturdukları güçbirliği sayesinde kurumsal bir yapıda hareket ederek daha hızlı ve akılcı çözümler yaratmak olduğunu vurguladı.

Uğur Yelekli'ye yeni görev

İzmir'de CHP'nin etkin isimlerinden olan Uğur Yelekli'ye yeni görev. Yelekli'nin yeni görevi yine yerel yönetimlerle ilgili. Yerinden yönetim kuruluşları ve özellikle yerel yönetimler, bağlı kuruluşları ile bunların birliklerinin hizmet niteliği ile olanaklarının ve kurumsal yapılarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve merkezi Ankara'da bulunan Yerel Yönetimler Derneği Başkanlığı'nın Ege Bölge Sorumluluğuna Uğur Yelekli getirildi. Yelekli'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA