• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka Belediyesi örnek alınmalı YUNUS KARAKAYA

Karşıyaka Belediyesi örnek alınmalı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.11.2014, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla ortaokul öğrencileri arasında "Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş" başlıklı bir resim yarışması düzenledi. Bu rüzgar ve güneş enerjisinin daha yaygın kullanılması için olumlu bir adım, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeler Karşıyaka Belediyesi'ni örnek almalı. Bildiğiniz gibi Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi, Türkiye çapında büyük ses getirmişti. Karşıyaka Belediyesi güneş tarlası sayesinde yılda 420 bin liralık elektrik üreterek bundan sonra hizmet binası ve bazı sosyal tesisler için ücret ödemeyecek. Geçtiğimiz günlerde güneş enerjisi konusunda derin bilgilere sahip yeğenim Gökhan Kaya'ya durumu sordum. Sağolsun Gökhan, geniş bilgiler verdi ama ben size kısaca özetleyeyim, "Türkiye güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden yeterince faydalanamıyor. Bizden çok daha az güneş gören ülkeler bile güneş enerjisi üretimi konusundan dünyada söz sahibi. Türkiye rüzgar ve güneş enerjisine yeterince yatırım yapılırsa dünyada çok daha güçlü olabilir. Çünkü güneş enerjisi petrolden daha çok önemli bir yere sahip..."

40 yıl sonra buluştuk

Benim de aralarında bulunduğum Zafer İlköğretim Okulu 1974 ve 1975 yılı mezunları '40 yıl sonra' Salihli'de buluşarak hasret giderdik. Türkiye'nin farklı illerinde yaşamlarını sürdüren şimdiki adı İbrahim Akkayan olan Zafer İlköğretim Okulu mezunları 40 yıllık aradan sonra facebook üzerinden örgütlenerek bir araya geldi. Okullarını ziyaret ederek, eğitim gördükleri sınıflarda anılarını tazeleyen mezunlar, duygulu anlar da yaşadı. Daha sona hep birlikte kahvaltı yaptıktan sonra her yıl bir araya gelmek için sözleştik.

Haftanın portresi

Bugüne kadar binlerce hastaya tedavi imkanı sunan göz doktoru Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu'nun maşallahı var. Hani bir tabir vardır "Bir koltukta iki karpuzAma Mahmut Bey'in koltuklarının altında kaç karpuz var sayamadım işin doğrusu. Mahmut Bey'in, eşi Opr. Dr. Selma Kaşkaloğlu ile 2000 yılında kurduğu Kaşkaloğlu Göz Hastanesi, hem yurtiçi hem de yurt dışından hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hekimliğin yanı sıra Ege Özel Hastaneler Derneği (EGEHASDER) ve Karadeniz Oftalmoloji Derneği Başkanı olarak sektörde önemli görevler de üstleniyor. Resim sanatına koleksiyoner düzeyinde ilgi duyan Kaşkaloğlu, genelde yerli ve oryantalist sanatçıların eserlerini topluyor. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hayat felsefesini de, "Eğer hayatı dolu dolu yaşamak istiyorsanız, çok çalışın" şeklinde özetliyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA