• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vefa ne demektir? YUNUS KARAKAYA

Vefa ne demektir?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2014, 00:00
Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ne kadar vefalı birisi olduğunu anlatmak için biz yazı kaleme almıştım. Sanırım Başkan Kocaoğlu, beni yanlış anlamış veya yanlış anlatmışlar. Öncelikle vefakar deyiminin anlamına Türk Dil Kurumu'nun ne söylediğini sizlerle paylaşayım: "Vefası olan, sevgisi geçici olmayan, hakikatli, vefalı olan" diyor. Bu anlamla bir karalama, hakaret vb. bir şey var mı?
Sayın Aziz Kocaoğlu'nun "Sistemli bir karalama kampanyası" sözüne bir açıklama getirmekte de fayda var sanırım. Asıl sistemli kampanya, CHP'li belediyelere "Yeni Asır Gazetesi almayın, reklam vermeyin" demek ve reklam veren CHP'lilere danışmanlar vasıtasıyla aba altında sopa göstermektir. Sözüne, özüne, kişiliğine ve ailesine her zaman saygı duyduğum Başkan Aziz Kocaoğlu'nun gönderdiği açıklamayı da sizlerle paylaşmak isterim.

Sayın Yunus Karakaya
23.11.2014 tarihli "Nereden Nereye?" başlıklı yazınızı üzülerek ve hayretle okudum. Beni çok uzun yıllardır yakından tanıdığınızı düşününce, üzüntüm bir kat daha arttı. "Sistemli bir karalama kampanyası"na destek vermek adına, hayattaki en önemli varlığım olan ailemin siyasete alet edilmesini kabul etmem kesinlikle mümkün değil!
Gelelim işin doğrusuna..
Büyük oğlum Ulaş Kocaoğlu, Bornova Anadolu Lisesi'ni (BAL) İzmir'de ilk 100'e girerek kazanmış ve ardından Türkiye 29.su olarak İzmir Fen Lisesi'ne girmiştir. Üniversite sınavında yine önemli bir başarı elde ederek Türkiye'de en yüksek puanı kazanan 200 öğrenci arasına girmiş ve Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü kazanmış; bu bölümü de birincilikle bitirmiştir. Bu başarıları nedeniyle, lisans eğitimi aldığı dalda yüksek lisans yapması durumunda tüm okullardan burs alabilme olanağı varken, o ABD'de işletme masterı yapmaya karar vermiştir.
Ulaş Kocaoğlu yaptığı başvurular sonucunda Atlanta'daki Emory Üniversitesi'nden okul ücretinin yüzde 60'ından muafiyet sağlayan başarı bursu kazanmıştır. Aynı dönemde Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) her yıl başarılı 10 gence verdiği MBA (İşletme Mastırı) yurt dışı bursuna da hak kazanmıştır. Emory Üniversitesi İşletme Masterı eğitimini onur derecesi ile tamamlamıştır. ABD'de çalışarak deneyim kazanmak amacıyla, TEV'in "okul bittikten sonra 2 yıl Türkiye'de çalışma" koşuluna karşılık, burs tutarı 46 bin USD'nin tamamının geri ödemesini yapmıştır.
ABD'de uluslararası bir firmada 3 sene çalıştıktan sonra, bir başka uluslararası firmanın Brüksel ofisinde görev almıştır. Bornova Belediye Başkanlığı'na seçilmemin hemen ardından yurda dönmeye ve aile şirketimizin işlerini yürütmeye karar vermiştir.
Ulaş Kocaoğlu'nun üniversiteyi bitirdiği tarihlerde, sahibi olduğumuz şirketin ortakları annem ve kardeşimdi. Ben de şirket müdürü olarak görev yapmaktaydım. 1995 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan emekli olmuştum.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Balçova Belediyesi ile ortak hizmet projesi çerçevesinde birlikte yaptığı yurdun herhangi bir kuruma verilmesi konusunda ne bir görüşmem, ne de tavsiyem olmuştur. Balçova Belediye Başkanı Sayın M. Ali Çalkaya da bunu çok iyi bilmektedir.
Sözün özü:
11 yıla yaklaşan belediye başkanlığı görevim sırasında her cepheden sorgulandım. Kişiliğim hakkında artık herkesin yeterli kanaate sahip olduğunu düşünüyorum. Aynı durum ailem için de geçerlidir. Eğitim hayatı büyük başarılarla geçen oğlumun, uzunca bir süredir devam eden karalama kampanyasının devamı olarak siyasete alet edilmesini içimize sindirmemiz mümkün değildir. Bilgilerinize sunarım.
AZİZ KOCAOĞLU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

DİP NOT: Okuduğunuz gibi, benim yazımda kaleme aldığım iddialarla ilgili en ufak bir yalanlama yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI