• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu manzara İzmir’e yakışıyor mu? YUNUS KARAKAYA

Bu manzara İzmir'e yakışıyor mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2015, 00:00
Sizce fotoğraftaki yer neresi?..
Yok yok öyle uzağa falan gitmeyin. Burası İzmir'in merkezi sayılabilecek bir bölge, hem de insanların ebediyete uğurladığı yakınlarını ziyarete gittiği bir bölge... Pınarbaşı Mezarlığı'nın bulunduğu yeri tanıyamadınız değil mi?
Yakın bir dostum arayıp telefonda durumu anlatınca inanamadım, bizzat kendi gözlerimle görmek için bölgeye gittim. Gördüğüm manzara karşısında ağzım açık kaldı. Araç sürücüleri yolda kalmamak için gah slalom yapıyor, gah "Off-Road"culara taş çıkartırcasına hareketler sergiliyordu. Kardeşim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu görmedi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila hiç uğramadı, hiçbir belediye yetkilisi de mi görmedi o yolların durumunu?.. Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri hiç mi bildirmedi belediyeye? Bu mu sizin halka hizmet anlayışınız? "İzmir gibi güzel bir yıl dileriz" derken bu çamurlu ve köstebek yuvası yolları mı kastettiniz?
Şimdi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na soruyorum:
- Sizce bu manzara İzmir'e yakışıyor mu?

Mezarlıklara da mobese gerekiyor

Söz mezarlıklardan açılmışken mezarlık ziyaretçilerinin bir sıkıntılarını daha dile getirmek isterim. Özellikle Cuma günü, kandil günlerinde ve bayramlarda yakınlarını ziyaret etmek için araçlarıyla mezarlığa gelen vatandaşlar; zaman zaman hırsızlık olaylarından dert yanıyor. Mezarlıklarda araçlarla ilgili çeşitli hırsızlıklar yapıldığından yakınan vatandaşlar, kurulacak mobese kameralarıyla hırsızların daha kolay tespit edilebileceğini dile getiriyor.

Torbalı, İZBAN'ı bekliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, geçtiğimiz gün İzmir/ Torbalı'ya çıkarma yapıp 3-5 aya kadar tren seferlerinin başlayacağını açıklamıştı. Hafta sonu ilçenin Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile görüştüm, baktım ki onlarda da İZBAN hareketliliği var.
Olgun, her hafta sonu esnaf toplantıları yapıp İZBAN ile ilgili hazırlıklar yapıyor. Başkan Olgun, "Çok yakında İZBAN seferleri başlayacak. İzmir daha da yakınlaşacak. 12 dakikada Gaziemir'e, 28 dakikada ise Basmane'ye varılabilecek. Tepeköy İstasyonu'ndan trene binen vatandaş, Aliağa'ya kadar gidebilecek. İZBAN, aslında bir nimetken esnaf için dezavantaja dönüşebilir. Eğer işletmelerimiz kendini geliştirir, ürün kalitesini ve çeşitliliğini arttırırsa hiçbir sorun yaşanmaz. Aksi halde, vatandaş alışveriş için İzmir'i tercih eder" diyor.
"İZBAN, Torbalı için bir nimet ama aynı zamanda da külfeti var" diyen Olgun, ilçenin ikiye bölündüğünü, yapılan köprülerin ilçe trafiğini ve kentin ergonomisini bozduğuna dikkat çekiyor. İZBAN projesinin hazırlandığı dönemlerde köprülerin yer altına alınması için eylemlere katılan Ticaret Odası, şimdilerde ise ilçe esnafını İZBAN'ın sebep olacağı handikaplara karşı uyarıp, "Ama esnafımız kendini geliştirir ve markalaşmayı başarırsa İzmirli hızlı trene binip Torbalı'ya alışverişe gelir" demeyi de ihmal etmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA