• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinde taşısın YUNUS KARAKAYA

Başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinde taşısın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2015, 00:00
Bir işin yapılmasını tecrübesiz, beceriksiz, ustalığı olmayan kişilere teslim eden; meydana gelebilecek zararlara katlanmaya da hazır olmalıdır.
Atalarımızın "Başını acemi berbere teslim eden, pamuğunu cebinde taşısın" sözünü hatırlattıktan sonra MHP Bayraklı İlçe Kongresi'nde yaşanan gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Göreve yeni seçilen Mustafa Kandil'i tebrik ediyorum ama MHP Bayraklı Teşkilatına 7 yıl hizmet vermiş olan Taşkın Işık gibi bir ismi İl Delegesi olarak yazmamasını da kınıyorum. Bu duruma sessiz kalan İl Başkanı Necat Karataş'ın açıklamalarını da şaşkınlıkla karşıladığımı söylemeden geçemeyeceğim. Işık'ın; "İl Başkanı Necat Karataş'ın da desteğini alan Kandil görev için seçildi. Delege listesinde aynı soyadını taşıyan 17 kişi var. MHP İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan kişi, CHP'li Bayraklı Belediyesi'nde çalışıyor. Bayraklı'da oturmayanlar, başka ilçelerde siyaset yapanlar, CHP seçim bürosunda görev alanlar delege yazıldı ama iki genel, iki yerel ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapan, kapı kapı gezen, bayrak asan ben, delege yazılmadım. Siyaset buysa biz bu kirliliğin içinde olmayacağız" şeklindeki açıklamasını İl Başkanı Karataş, "Delege listesini ben yapmadım, orada komisyon kurduk. Taşkın Bey'in il delegesi olarak yazıldığını biliyordum. Ancak başka bir adaya açık destek verdiği için son anda çıkarılmış olabilir, üzüldüm" şeklinde yanıtladı. Kusura bakma Necat Başkan ama "Delege listesini ben yapmadım" sözünüze kargalar bile güler.

Yolcuma dokunma

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförüne yönelik gerçekleşen saldırının ardından DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası "Şoförüme dokunma" eylemi düzenleyerek olayı protesto etmişti. Bu olayın ardından bu sefer İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, yolcunun kentkartındaki bakiye yetersizliği yüzünden çıkan tartışmanın ardından son durakta kapıyı açmayarak yolcu Oğulcan Polat'ı yanına çağıran otobüs şoförü F.C., yolcuyu darp etti. Olayın görüntüleri ve sesler kameraya yansıdı. Şimdi başta Disk olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu "Yolcuma dokunma" yürüyüşü düzenlemeye davet ediyorum. O yolcular, sizin müşteriniz yani velinimetiniz. Lütfen şoförler de yolculara karşı biraz saygılı olsun.

Salihli gelişiyor


Seçim sonrasında Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın "Salihli değişiyor, Salihli gelişiyor" sözlerini bir seçim sloganı sanmıştım ama yanılmışım. Salihli'deki değişiklikleri gözle görmek mümkün. Belediye hizmetlerinde önceliğin vatandaşlar olduğunu belirten Başkan Kayda, görev yapan bütün sorumlu kişilerin birim içerisinde önce huzuru sağlamakla yükümlü olduklarına vurgu yapıyor. Başkan Zeki Kayda'yı tebrik ederken bir tebrik de Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Gürsoy'a çünkü Devlet Hastanesi o kadar mükemmel bir hale gelmiş ki bugün Türkiye'de parmakla gösterilecek düzende desem abartmış olmam sanırım. Eskiden en ufak bir ameliyat için Manisa veya İzmir yollarına düşen hastalar, aynı hizmeti kendi hastanelerinden alabiliyor artık. Bölgeye hizmet veren Salihli Devlet Hastanesi artık kabına sığmıyor sanırım. Tabii hastanenin o hale gelmesinde Ak Parti Manisa Milletvekli Dr. Muzaffer Yurtaş'ın da özel çaba harcadığını söylemeden geçemeyeceğim. Eğer Yurttaş, bir dönem daha vekillik görevinde bulunursa sanırım Salihli Devlet Hastanesi Üniversite Hastaneleri seviyesine gelecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA