• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyasette gençliğe şans verin YUNUS KARAKAYA

Siyasette gençliğe şans verin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2015, 00:00
Büyüklerimizin, siyaseti gençlere hep kötü örnekleri ile gösterip gençlerimizi siyasete karşı soğutup, onların uzak durmalarına sebep oluşuna bir türlü anlam veremiyorum.
Partisinin kongresine katılmak için İzmir'e gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı yakından tanıma ve görüşlerini dinleme fırsatı buldum. Kendisi genç ama birçok siyasi parti liderinden ve milletvekilinden daha bilgili; Türkiye için engin fikirleri olan birisi. DP Genel Başkanı Uysal, öncelikle birçok siyasetçinin ayırt edemediği devlet, millet ve hükümet kavramını birbirine karıştırmayan bir siyasetçi. Eğer Türk Milleti onu meclise bir şekilde taşırsa ülkemizin geleceğinde çok büyük bir katkısı olacağına inanıyorum.
Afyon'daki bir şehit cenazesinde bayılarak kafasını şehit tabutuna çarptı ve çok kısa bir sürede Türkiye gündemine oturdu. Gültekin Uysal, Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a ziyaretleriyle de yankı uyandırmıştı.
Meclisteki milletvekillerinin ve siyasi partilerin faaliyetleri ve performansları hakkında ilginç ve önemli veriler içeren bir rapor açıklamış, Türkiye'deki siyasi sistemin değişmesi gerektiğini belirtmişti.
Bu arada Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı görevine yeniden seçilen Gürcan Ötegengil'i de tebrik ederim.

Engelliler ekonomiye katkı sağlayacak

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, FRM TV ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programında konuğum oldu. Kendisiyle birçok konuyla ilgili sohbet ettik ancak bir projesi vardı ki bunu ilk defa bizlerle paylaştı. Başkan Piriştina, engellilere balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretecek bir projeyi hayata geçirecekleri müjdesini verdi. Buca Belediyesi'nin 'Solucan Gübresi' üretim projesiyle engelliler, bundan böyle hem ekonomiye katkı sağlayacaklar hem de para kazanacaklar. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın konuk olduğu 'Gündem Özel' programımı bugün saat 22'de www.frmtv.com adresinden izleyebilirsiniz.

Solucan gübresi nedir?

Solucan gübresi, kırmızı Kaliforniya solucanlarının bitkisel ve hayvansal organik atıkları işlemesi sonucu meydana gelen solucan dışkısıdır. Solucan gübresi, mikro florlar ve özel solucanların organik maddeleri humik maddelere dönüştürme işlemi sonucu ortaya çıkan üründür. Görünüş olarak siyah toprağa benzer ve itici bir kokusu yoktur. İçeriğinde bitkinin gelişimi için gereken bütün enzimleri, toprak antibiyotiklerini, vitaminleri, büyüme hormonlarını ve humik maddeleri barındırır. Hastalık yapıcı mikro florları, parazit yumurtaları, ot tohumlarını ve ağır metalleri kesinlikle içermez.

Okul üzümü projesi

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş'ın 'Okul Üzümü Projesi' inşallah bir an önce hayata geçer. Bakın Yurttaş, projesi hakkında neler söylüyor:
"Okul çağındaki öğrencilerin beslenmesi büyük önem arz etmektedir. Özellikle ders aralarında çocukların sık sık beslenmeye ve enerjiye ihtiyaçları vardır. Ancak alınacak gıdalar doğal ve özellikle beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyecek gıdalar olmalıdır. Üzümü üreten ancak tüketmeyen ve değerini tam bilemeyen bir ülkeyiz. Okul çağındaki çocuklarımıza bu konuda doğru beslenme alışkanlığı kazanması için üzüm verilmesi önemlidir."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA