• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Lafla peynir gemisi yürümez YUNUS KARAKAYA

Lafla peynir gemisi yürümez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.01.2015, 00:00
Bazen düşünüyorum, benim yaşadığım İzmir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ekibinin yaşadığı İzmir ayrı mı diye. Son Meclis toplantısında AK Partililerin soruları Aziz Kocaoğlu'nu epey sinirlendirmiş. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın ulaşımda, yağmurlu havalarda yaşanan sorunları dile getirip İzmir Metrosu'nun yangın algılama ve söndürme sistemi olmadığını iddia etmesinin ardından Aydemir Plaza'ya ödenen kirayı da sormasına Aziz Bey epey sinirlenmiş, esmiş gürlemiş yine. Kocaoğlu, "Bu Akdemir Plaza'dan ne aldım? Ayıp, ayıptır ya. Belediyenin kullanacağı şekilde hazırlığı yapılıyor. Gerekirse yargılanırız. Milletin kafasını bulandırmayın" derken, aktarmalı ulaşımın devrim olduğunu söylemiş. Kocaoğlu, her ne kadar metroda yeterli ve gerekli tedbirin alındığını söylese de eksikler olduğunu kabul etmiş ve bu eksiklerin giderilmesi için ihaleye çıkıldığını söylemeyi de ihmal etmemiş. Yalnız benim Başkan Kocaoğlu ve ekibine acizane bir hatırlatmam olacak: Yalnız konuşarak, yaparım- ederim diyerek bir yere varılmaz ve hiçbir iş gerçekleştirilemez. Atıp tutmaktan ziyade harekete geçip uygulamak ve çalışmak lazımdır.
Anlamsız, yersiz, boş sözlerle bir iş yapılamaz. Bir işten olumlu sonuç alınmak isteniyorsa, o konuda eylemde bulunmak, yararı dokunan davranışlar göstermek gereklidir. Sözün özü lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bilmenizde fayda var sanırım.

Özgün Utku neden istifa etmedi?


Türkiye, Haziran ayında hayati önem taşıyan bir seçime gidiyor. CHP yönetimi de hem teşkilatları daha erken yenileyebilmek hem de aday adaylarının çalışmasına olanak sağlamak için 81 ile genelge gönderdi ve milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmalarını istedi. Bu kapsamda CHP teşkilatlarında istifa furyası yaşandı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, kişisel facebook hesabından yazdığı bir mesajla milletvekili aday adayı olacağını duyurdu ama nedense İl teşkilatındaki görevinden istifa etmedi. Utku, Konak Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı dönemde de görevinden istifa etmemişti. CHP'de kurallar Özgün Hanım için işlemiyor mu? Yoksa Özgün Hanım CHP'de kimseyi takmıyor mu?

Kurtulmuş neden çağırdı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Has Parti Dönemi'ndeki çalışma arkadaşlarının görüşlerine çok önem verdiğini söylememe gerek yok sanırım ama Kurtulmuş'un en çok görüş alışverişinde bulunduğu isimlerden biri de Has Parti İzmir İl eski Başkanı Levent Peşker. Kurtulmuş, Levent Peşker'i yine yanına çağırdı. Numan Bey'in İzmir'in bazı ilçelerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili Levent Peşker'in görüşünü alacağı öne sürüldü. Peşker'in Numan Bey'e sunulmak üzere hazırladığı raporda nelerin yazdığını merak etmedim desem yalan olur.

Erol Maraşlı'nın yeni kitabı çıktı


Cumhuriyet tarihinde yaşanmış askeri muhtıraları anlatan "Balans Ayarları" ve "Darbe İçinde Darbe" adlı kitapları ile Türk demokrasi tarihine ışık tutan eserler kazandıran kıymetli ağabeyimiz, duayen gazeteci Erol Maraşlı'nın "TÜRKİYE'DE ASKERİ DARBE TEŞEBBÜSLERİ" adlı yeni kitabı çıktı. İsteyenler, D&R Kitabevi ve internet sitesinden kitaba ulaşabilecekleri gibi www.bilgeoguzyayinlari.com, idefix.com, kitapyurdu.com, neokur.com sitelerinden de kitabı sipariş edebilecekler.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA