• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güvenme dostuna, saman doldurur postuna YUNUS KARAKAYA

Güvenme dostuna, saman doldurur postuna

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2015, 00:00
Genel seçimler yaklaştıkça aday adaylığını açıklayanlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Tabii, dost görünümlü dalkavuklar da hemen yanlarında bitiverdi. Aday adayı arkadaşlara önerim, dost sandığınız birtakım kimseler, çıkarları söz konusu olduğunda size kolaylıkla kötülük edebilirler. Üstelik bunu, sizin onlara duyduğunuz güvenden yararlanarak yaparlar. Bu bakımdan herkesi dost sanma ve onlara inanma. Atalarımız boşuna "Güvenme dostuna, saman doldurur postuna" dememiş.


Şenocak adaylığını açıklıyor
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdürrahim Şenocak, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı duyurusunu bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.


Nedir bir anlat bakalım
Çok kıymetli okurum emekli avukat Galip Güner Us'dan bir mektup aldım. Kendi başından geçen bir olayı yazmış Galip Bey, bende sizlerle paylaşmak istedim;
1969 yılında Bandırma'ya giderken bindiğim tren Kırkağaç'a gelince doldu. Fötr kasketli bir vatandaş karşıma oturdu. Yanına da 2-3 kişi oturdu. Benim yanıma oturan kişi belli ki benimle sohbet etmek istiyor. Avukat olduğumu belirterek söze ilk başlayan ben oldum. Sonra bir köylü sigarası uzatarak, "Bey bu gençler ne istiyor bana anlat. Komünizm, sosyalizm, solculuk nedir?" diye sordu. Ben de kendisine suallerinin cevabını vermeye tren yolculuğunun yetmeyeceğini, kitaplar okuması gerektiğini söyledim. Bütün nezaket kaidelerini bırakıp, "Geç bey, geç. Siz okumuşlar, cahiliz diye bizi uyutuyorsunuz. Ben Türkiye'deki komünist, solcu kime derler diyeyim mi? Onun bunun malını dağıtan, parasını harcayan, kendi cebinden bir kuruş çıkartacak olsa ihtilal yapana derler."


Saatli Cumhuriyet Takvimi kitapseverlerle buluştu



Gazeteci - Yazar Osman Özbaş'ın yeni kitabı Saatli Cumhuriyet Takvimi'nin Tanıtım İmza Günü Manisa Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kitaba gösterilen ilgi büyük olurken tanıtım ve imza günü etkinliğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürü Murat Konan, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Hedef Eğitim Kurumları Sahibi Semih Balaban, Önceki dönem Manisa Belediye Başkanlarından Bülent Kar, Manisa Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Bülent Hasgönüllü, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Haber-Hayat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zerrin Ağar ve eşi Ali İhsan Ağar, Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın ve yönetim kurulu üyeleri, Yazar Bedriye Aksakal, Ali Haydar Aksakal, Mehmet Beşeri, Ümit Rona, Naci Yengin, İzzet Karasu, yazarın yakın dostları ve okuyucular katıldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA